Zehirlenen liseliler: Duyulmasın diye dolmuşla hastaneye gönderdiler

Zehirlenen liseliler: Duyulmasın diye dolmuşla hastaneye gönderdiler

Özel bir lisede eğitim gören liseli öğrenciler sosyal etkinlik dersinde gıda zehirlenmesi yaşadı. Liseliler okul müdürünün ambulansın aranmasını engellediğini ve kendilerini dolmuşla hastaneye gönderdiğini söyledi.

Kırıkkale'nin Ahılı köyünde bulunan özel bir lisede öğrenciler sosyal etkinlik dersinde evlerinden getirdikleri yiyecekleri tüketmelerinin ardından rahatsızlık yaşamaya başladı. Hastaneye gitmek isteyen öğrenciler okul bahçesinde bir saate yakın bekletilirken iddiaya göre okul müdürü sağlık ekiplerinin çağrılmasını da engelledi. Öğrenciler dolmuşa bindirilerek hastaneye gönderildi.

'DOLMUŞA BİNDİRİP GÖNDERDİLER'

Yemeklerden yedikten sonra midesinin bulandığını anlatan Yağmur Yalın isimli bir öğrenci, yaşananları şu şekilde anlattı:

"Biz okulda hani sosyal etkinlik dersindeydik yerli malı gibi bir şey yaptık. Evden arkadaşlar bir şeyler getirdi, okulda yedik. Hepimizin midesi bulanmaya başladı. Yavaş yavaş kusmaya başladık midemiz bulandı. Hocalara dedik benim hatta midem bulandı kusacaktım. Hocaya dedim ‘Lavaboya gidebilir miyim?’ Bir zaman izin vermedi ‘gidemezsin’ dedi. Sonra kötü olduğumu fark etti ve beni lavaboya gönderdi. Biz kötü olduk. Bizi bahçeye falan çıkarttılar. Bahçede biraz oturduk. Su falan içtik ama geçmedi. 1 saate yakın bahçede oturduk. ‘Eve gitmek istiyoruz’ deyince 1 saat falan beklettiler. Bizi göndermediler. Ondan sonra Ahılı dolmuşuna bindirip gönderdiler bizi. Okulun hademesi ambulansı arayacaktı ve ambulansı ararken de telefonu kapattırdılar. Okul adı çıkmasın falan diye. Bizi dolmuşla gönderdiler. Bizi hiçbir şekilde aramadılar da sormadılar da."

'AMBULANSI ARARKEN MÜDÜR TELEFONU KAPATTIRDI'

Hava almaları için bahçeye çıkartıldıklarını ifade eden Mert Kemal Kılıç ise "Sosyal etkinlik dersi vardı hoca ile anlaştık herkes evinden yiyecek getirecekti. Kısır, börek, poğaça, çikolatalı pastalar, kremalı yiyecekler vardı. Sonra işte bizim midemiz bulanmaya başladı. İstifra ettik. Bahçeye çıkardılar hava alın dediler. Gökhan hoca var müdür yardımcısı karşımıza geçti işte güldü falan geçer gibisinden konuştu bizimle. Dolmuşa bindirdiler gönderdiler. Yıldırım ağabey var orada hademe gibi o ambulansı arıyordu. Ambulansı ararken müdür gitti yanına kapattırdı. Sonra bizi dolmuşa binip gönderdiler" diye konuştu.
Hasan Yağız Kuzucu ise “Kısır yaş pasta gibi yiyecekleri yedikten sonra 6 kişi kötüledik, kusma falan oldu. 3 kişi baya kötüledik 6-7 defa kustuk. Bizi bahçede 1 saat beklettiler. Ambulans falanda çağırmadılar. İşte dediler ki dolmuşa binin gidin" dedi.

Öte yandan Cumhuriyet Savcılığı zehirlenme şüphesine ilişkin soruşturma başlatıldı. Velilerin bazıları ise okul idaresinden şikayetçi oldu. Jandarma ekipleri ise velilerin ifadesine başvurdu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN