Zonguldak'taki deniz kirliliği Valiliği harekete geçirdi

Zonguldak'taki deniz kirliliği Valiliği harekete geçirdi

Zonguldak'ta denizin kirlendiğini gösteren fotoğrafların yayılması üzerine Valilik, inceleme başlattı. Ekiplerin bölgeye giderek araştırma yaptığını kaydeden açıklamada, köpük niteliği taşıyan bir unsura rastlanılmadığı belirtildi.

Zonguldak'ın Kilimli ilçesine bağlı Muslu beldesi santraller bölgesinde denizde oluşan kirlilik görüntüleri dikkat çekti. Sosyal medyada da yayılan görüntüler çok sayıda kişiye ulaşırken tepkiler yükseldi. Zonguldak Valiliği bir açıklama yaparak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerinin inceleme yapmak amacıyla olayın gerçekleştiği belirtilen bölgeye gittiğini belirtti.

'KÖPÜK NİTELİĞİ TAŞIYAN UNSURA RASTLANMADI'

İlk olarak faaliyetlerini sürdüren termik santral işletmelerinde tesis sahaları içerisinde denetimlerin yapıldığı belirtilen açıklamada "Faaliyetlerini sürdürülen termik santral tesislerinin kıyı kesimi açıklarında, denizde kaynağı ve muhteviyatı tespit edilemeyen, kıyıya paralel olarak uzanan, yaklaşık 1 kilometre uzunluğunda ortalama 30-40 metre genişliğinde köpük niteliği taşıyan bir unsura rastlanmıştır" denildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

"Söz konusu unsurun muhteviyatının anlaşılabilmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yeterlik verilmiş akredite bir laboratuvarla iletişime geçilmiş, ayrıca aynı gün gece saatlerinde de denetimler sürdürülmüştür. Bu sabah sabah saatlerinde ilgili laboratuvar personeli ile bölgeye gidilerek, tesislerden ve denizde numune alımı gerçekleştirilerek denetimlere devam edilmiştir. Bu süreçte bölgede denetimler yoğun olarak sürdürülecek olup, ilgili laboratuvar tarafından Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne iletilecek olan numune analiz sonuçlarına göre de detaylı değerlendirmeler yapılacaktır.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN