Selcan Aydın kimdir, kaç yaşında, nereli? Ne iş yapıyor, hastalığı ne? İşte merak edilenler

Selcan Aydın kimdir, kaç yaşında, nereli? Ne iş yapıyor, hastalığı ne? İşte merak edilenler

Sosyal medya fenomeni Selcan Aydın, 2020 yılında yaşadığı talihsiz olayları gözyaşlarıyla anlattı. Beynindeki iki damarın tıkanması nedeniyle baygınlık geçiren ve düşmesi sonucu ön iki dişi kırılan Selcan Aydın, "Güçlü biriyim ama hayatımda bu kadar sınandığım bir dönem olmamıştı" dedi. İşte, Selcan Aydın'ın hayat hikayesi...

2000'li yılların sonunda sosyal paylaşım sitelerinin hayatımıza girmesiyle beraber yüz binlerce kişi tarafından takip edilen 'sosyal medya fenomenleri' ortaya çıktı. Önce Twitter'da, daha sonra Instagram'da etkin olan isimlerden Selcan Aydın, kıvrak zekası ve usta kalemiyle beğeni topluyor. Fenomen isim, Youtube kanalından paylaştığı videoda, 2020 yılında yaşadığı kazayı gözyaşları içinde anlattı.

selcan-aydin-kimdir.jpg

SELCAN AYDIN'IN SAĞLIK DURUMU NASIL, HASTALIĞI NE?

31 Ağustos 2020 günü evinde arkadaşlarıyla otururken, banyoya yöneldiği sırada nedensiz bir şekilde bayılıp yere düşen sosyal medya fenomeni Selcan Aydın, düşme sırasında ön iki dişinin kırıldığını ve dudağının patladığını söyledi.

Diş tedavisi için derhal diş doktoruna giden Selcan Aydın, baygınlık geçirmesinin nedenini öğrenmek için de beyin MR'ı çektirdiğini belirtti. Beyindeki iki kılcal damarın tıkandığını öğrenen Selcan Aydın, son iki ayda yaşadıklarını anlattığı videoda, önce MS (multipl skleroz) hastalığı veya epilepsi (sara) hastalığından şüphelendiğini fakat daha sonra yaşadıklarının travmatik ve psikolojik nedenlerle gerçekleştiğini ve sağlıklı olduğunu söyledi.

selcan-aydin-ne-is-yapiyor.jpg

"DÜŞTÜM, İKİ DİŞİM KIRILDI, DUDAĞIM PATLADI"

Selcan Aydın'ın 5 Eylül 2020 günü sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yaptığı paylaşımlar şöyle:

"Olayın şokunu yeni yeni atlatabildiğim ve hayati tehlike süresini geçirdiğim için yazmak istedim. Pazar günü, evde birkaç arkadaşım varken ve tuvalete gidecekken bir anda tüm zihnim kapandı. Tuvaletin kapısında domino taşı gibi dümdüz yere düşmüşüm.

Kaldırmaya geldiklerinde bir ölü gibiymişim ve hiç hareket etmemişim. Evdeki herkes kafamı çarpıp öldüğümü düşünmüş. Şah damarıma bakmışlar, nefesimi kontrol etmişler, ayağa kaldırmaya çalışmışlar. Onlar için geçen o 1 dk. kadar sürenin üzerindeki etkilerini tahayyül edemiyorum.

selcan-aydin-hasta-mi-1.jpg

Sonra birden gözlerimi açıp "düşmedim" demişim. Bunu söylerken ön iki dişim yerdeymiş. Bende hafıza ve motor becerileri tamamen yok olduğu için şokta olduğumu algılayamadım. Onlar o sırada ölmediğim için mutlu ama aşırı gergin ve korkmuşlardı. Kafamı da çarpma ihtimalim yüksek olduğundan ablamı çağırıp hastaneye gittik.

Haydarpaşa Numune'de "kafanızı çarptınız mı?" dediler. Dişlerim kanarken "bilmiyorum" diyebildim sadece. "Dişlerim kırıldı" Onlar da tetanoz aşısı yapıp eve yolladılar. Ertesi sabah erkenden diş hekimim bana randevu için boşluk açabildi sağolsun.

Gittiğimde röntgen çekildi ve çok şükür ki çenem kırılmamış. Ön iki dişimden biri parçalanarak kırıldığı için tüm pulpa (dişin içindeki et bölümü) açıkta ve dişlerim batıyordu. Onları tek tek temizleyip kanal tedavisi yaptılar.

Doktorum sinire dokunurken "Şu an bu koltuktan zıplayacak kadar bir acı çekmen lazımdı, muhtemelen hala olayın şokundasın. 72 saat yalnız kalma lütfen. Kafa travması yaşıyor olabilirsin" dedi. İki ön dişim için geçici diş yapıldı.

selcan-aydin-hasta-mi-2.jpg

Çarşamba günü de yeni diş yapılabilmesi için kontrole gideceğim. Şu an ikinci hayatımı yaşıyorum. Herkesin öldüğümü düşünüp "Ne yapacağız?" diye birbirine baktığı, bir adım daha atsam kafamın klozete çarpıp çenemin kırılacağı ya da beyin kanaması geçireceğim bir hikayeden çıktım.

Hala yere basarken gerginim, lavaboya giderken içim daralıyor. Bir de hikayeyi dün evde olan arkadaşlarımdan birinden dinledim ve kendimi onun yerine koymak yaşadığım şeyden çok daha korkunçtu.

Diyeceğim o ki arkadaşlar, ruh hali denen şey bütün hayatınızı etkileyecek yegane durum. Hayatımda ilk kez böyle bir şey yaşıyorum ve ancak iki gün sonra ağlayabildim. Şu an bu satırları yazarken de son iki haftadır yaşadıklarımı düşününce içim daralıyor. Ben ki mantıklı davranmaya gayret gösteren, otokontrolünden ara ara şikayet eden biriyim. Yalnızlığım en sevdiğim yönümken şimdi içimi korku kaplıyor.

selcan-aydinin-hastaligi-nedir-2.jpg

Ölüm böyle bir şeymiş. Çat diye gidiyorsun. Tuvalete giderken silindi tüm hayatım zihnimden. Ne korku, ne umut ne başka bir şey. Sıfır. Yaşayacak zamanım varmış. Görecek günüm varmış. 35'ime girerken bir canım daha kalmış. İyi dileklerini sunan, yardımcı olmaya çalışan, yanımda olan herkese çok ama çok teşekkür ederim.

Az önce beyin MR'ı çektirdim. Çıkınca bebekler gibi ağladım. Korkunç bir şey bu.

Ajitasyon yapmadan dümdüz haberdar edeyim. İki beyin kılcal damarım tıkanmış, muhtemelen bu yüzden düşmüşüm. Bundan sonrası nöroloji, ilaçlar falan işte. İyiyim sonuç olarak. Arayan, soran herkese teşekkür ederim."

HASTALIĞI İLE İLGİLİ VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

selcan-aydinin-meslegi-nedir.jpg

SELCAN AYDIN BİYOGRAFİSİ

29 Kasım 1986 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Selcan Aydın aslen Edirnelidir. İstanbul'un Kadıköy ilçesinde hayatını sürdürmektedir. Reklam ve metin yazarlığı yapmaktadır, sosyal medya fenomenidir, bir süre radyoculuk yapmıştır ve üç kitabı bulunmaktadır.

2012 yılında Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünden mezun oldu. İstanbul İşletme Enstitüsü'nden diksiyon ve SEO eğitimi aldı.

Bir dönem fotoğraf çekerek para kazandı fakat kariyer planının bu olmadığını karar verip 2010 yılında reklam sektörüne girdi ve metin yazarlığı yaptı.

selcan-aydin-kac-yasinda.jpg

Rock FM ve Kent FM'de radyo programlarında uzun süre konuşmacı olarak yer aldı. Most Production, Destek Yayınları, Inkilap Yayınevi, Anadolu Halk ve Barış Platformu (AHBAP), Aksi Dergi, Kafka Okur'da metin yazarlığı yaptı. Utopic Farm, 41 29, Ping Digital, Kollektif, Happygen Interactive Agency, Mynet, Mullenlowe, Fakülte İstanbul'da reklam yazarlığı görevlerinde bulundu. Son olarak Ozer Commerce'de çalıştı.

Selcan Aydın 2017 yılında, Oğuzhan Uğur'un Youtube kanalı Babala TV kadrosuna dahil oldu ve içerik üretmeye başladı. Fakat Oğuzhan Uğur ile yaşadığı anlaşmazlığın ardından 2018'de buradan ayrıldı.

2014'te 'Yirmi 5: Falanca Hikayelerden', 2015'te 'Bu Havalarda Dönme Bana' ve 2018'de 'Dan' adlı kitaplarını yayınladı.

selcan-aydin-nereli.jpg

ÖZEL YAŞAMI

1986 doğumlu olan Selcan Aydın, 2024 yılı itibarıyla 38 yaşındadır ve bekardır.

Selcan Aydın 1.71 metre boyunda, 63 kilo ve yay burcudur.

Boş zamanlarında arkadaşlarıyla vakit geçiriyor. Motosiklet kullanmayı ve ekstrem sporları seviyor. Yeni medya düzeni ile yakından ilgileniyor.

İstanbul'un Kadıköy ilçesinde yer alan Yeldeğirmeni semtinde hayatını sürdürüyor.

Sosyal paylaşım sitesi Instagram'da @falanca, Twitter'da @falanca, Facebook'ta @selcanaydin, Tiktok'ta @selcanaydinnn, Linkedin'de @selcanaydin kullanıcı adıyla yer almaktadır.

selcan-aydin-evli-mi-sevgilisi-kim-001.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN