Selimiye Camii'nde tarihi an: Evde kal Türkiye

Selimiye Camii'nde tarihi an: Evde kal Türkiye

Edirne’de bulunan Selimiye Camii’ne koronavirüs salgınına dikkat çekmek amacıyla ‘Evde Kal Türkiye’ mahyası asıldı.

Edirne’nin UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan dünyaca ünlü Selimiye Camii’nde, koronavirüs salgını nedeniyle tarihi bir an yaşandı. Çin’in Wuhan kentinden tüm dünyaya yayılan ve Türkiye’de Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın son açıklamasına göre 15 bin 679 kişide tespit edilen, 277 kişinin de hayatını kaybettmesine neden olan corona virüsüne dikkat çekmek amacıyla Selimiye Camii’nde ‘Evde Kal Türkiye’ yazılı mahya asıldı.

Yatsı namazı öncesi ışıkları yakılan mahya ile Mimar Koca Sinan’ın ‘Ustalık Eserim’ olarak adlandırdığı Selimiye Camii’den tüm Türkiye’ye koronavirüs tedbirleri kapsamında evde kalması çağrısı yapıldı. ‘Evde Kal Türkiye’ mahyası ile Edirneliler tarihi bir ana şahitlik etti. Selimiye Camisi’nin yapımına 1568 yılında başlanmış ve yaklaşık 15 bin kişinin çalışmasıyla ancak 1575 yılında tamamlanmıştı. Selimiye, yalnızca Osmanlı’nın değil, dünya mimarlık tarihinin en gözde eserlerinden biri olarak tanımlanıyor.

ANONS UYARILARI DEVAM EDİYOR

Edirne Valiliği, bugün sosyal medya üzerinden gerçekleştirdiği yazılı açıklamada kentteki bazı mahallelerde koronavirüs vakasının tespit edildiğini açıklarken; vatandaşlara da evlerinden ayrılmamaları konusunda uyarıda bulunmuştu. Açıklamada, ‘#EvdeKalEdirne’ ve ‘#EvdeHayatVar’ gibi etiketlere de yer verilmişti. Edirne Valiliği, mahyanın ışıklarının yanmasının ardından hoparlör anonslarıyla da vatandaşlara corona virüsü salgınına karşı evde kalmaları konusunda uyarılarda bulunmaya devam etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN