Sema Silkin Ün: Kısıklı'da Gül ve Davutoğlu'nu coşkulu anons eden sunucu kovuldu

Sema Silkin Ün: Kısıklı'da Gül ve Davutoğlu'nu coşkulu anons eden sunucu kovuldu

15 Temmuz gecesi Emine Erdoğan’ın Özel Kalem Müdürü olarak görev yapan Sema Silkin Ün, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında yaşananları anlattı. Ün, "15 Temmuz sonrasında kürsüde Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu'nu coşkulu bir şekilde anons eden sunucu kovuldu" dedi.

KARAR.COM | ÖZEL HABER

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sema Silkin Ün, “15 Temmuz Ruhuyla Geleceğe” belgeselinde o gece ve sonrasında yaşananlara dair açıklamalarda bulundu.

15 Temmuz gecesi Emine Erdoğan’ın Özel Kalem Müdürü olarak görev yapan Sema Silkin Ün, “Bütün küskünlüklerin, dargınlıkların, ötekileştirmelerin, geçmişe yönelik hesaplaşmaların son bulacağı yeni bir hikaye bekliyorduk” sözleriyle 15 sonrası yaşananlardan dolayı yaşadığı hayal kırıklığını dile getirdi.

HESAPLAŞMALARIN SON BULACAĞI YENİ BİR HİKAYE BEKLİYORDUK

Sema Silkin Ün’ün anlattıkları şöyle:

O gece sunabildiğim bir mütevazı katkı varsa Cumhurbaşkanına ulaşamayanlara kendisinin iyi olduğu yönünde telkinde bulunmak ve insanların moralini yerinde tutabilmekti.

Selim Temurci’nin çağrısına insanların ne cevap vereceğini bilemeyeceği bir andı. Birçok telefon almıştım. Hiç kimseden onay almadan, herhangi bir otoriteye başvurmadan İstanbul İl Başkanı Selim Temurci’ye kulak vermeleri ve sokağa çıkmaları telkininde bulunmuştum.

Neden olduğu travmaları bir kenara bırakırsak, bütün küskünlüklerin, dargınlıkların, ötekileştirmelerin, geçmişe yönelik hesaplaşmaların son bulacağı yeni bir hikaye bekliyorduk.

O günlerde kurulan sahnelerden birinde, Kısıklıda’ki sahnede Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu’nu coşkulu bir şekilde anons ettiği gerekçesiyle sunucunun işine son verilmişti.

Bugün Gelecek Partisi’ni var eden belki de en önemli neden o kardeşlik hukukunu yeniden tesis edecek, o iklimi oluşturacak özlediğimiz o hikayeyi yeniden yazmak isteğidir.

SELÇUK ÖZDAĞ: EMİN OLDUĞUNUZDA BİZİ ÖLDÜRECEKLER SAYIN BAŞBAKANIM

Belgeselde o geceye ait tanıklıklarını anlatan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ ise “Ben o gece yanıma silahımı almıştım. İki torba mermiyle Çankaya Köşkü’ne gitmiştim” dedi.

Selçuk Özdağ şöyle konuştu:

Darbe olduğunu anladığım ilk an Sayın Cumhurbaşkanı’nı aradım. Telefonuma çıkmadı. Ardından Sayın Binali Yıldırım’ı aradım. Birkaç kez aradım telefonuma çıkmadı. Bu sırada arkadaşlarıma haber verdim.

Milletvekillerine, danışmanlarıma, sekreterime, bakanlara. Kim aklıma gelirse. Bu sırada Sayın Başbakan beni aradı. ‘Selçuk Bey ne oluyor’ dedi. Darbe oluyor sayın Başbakanım dedim.

Sayın Başbakan ile telefonda konuştum. Genelkurmay Başkanı’na ulaşabildiniz mi dedim. Ulaşamıyorum dedi. Sayın Başbakanım ya bizler ya siz bir açıklama yapın milleti uyandıralım, bu darbeye direnelim dedim. Ben AK Parti Genel Merkezi’ne gideyim siz de arkadaşlarınıza talimat verin orada buluşalım ve sokağa çıkarak direnelim…

Kendisi de Selçuk Bey siz bir açıklama yapmayın dedi ben açıklama yapacağım dedi. Ama dedim biraz çabuk yapın. Emin olmadan yapmak istemiyorum dedi. Emin olduğumuzda zaten bizi öldürecekler sayın Başbakanım dedim.

Gelinen noktada biz Gelecek Partisi’ni kurduk. Niçin kurduk? Türkiye’de daha çok demokrasi olsun diyerek o gece sokaklardaydık. Hepimiz bedel ödedik.

15 Temmuz’dan sonra bazı şeyler yanlış gitti. Biz daha çok demokrasi olsun. Daha çok insan hakları, hukukun üstünlüğü olsun, adale olsun diyerek darbeye meydan okuduk. Ama daha çok demokrasi olacağına maalesef adalet askıya alındı. Hükümet darbecilerle hesaplaşacağım derken cemaati saikiyle buraya girenlerle de hesaplaştı. Bu doğru değildi. Onlara özeleştiri hakkı tanımalıydı.

HIÇKIRIKLARA BOĞULDU

15 Temmuz gecesi AK Parti Ankara İl Başkanı olarak darbecilere direnen Nedim Yamalı ise, söyleşi sırasında gözyaşlarını tutamadı:

Çok sayıda arkadaşımız, birlikte çalıştığımız arkadaşlarımız şehit oldu maalesef. Sıhhiye’de tanklarla karşılaştık. Tanklar gözümüzün önünde insanları eziyorlardı, arabaların üzerinden geçiyorlardı. Türk ordusuna ait bir tankın üzerindeki askerin bu milletin üzerine ateş açması… Hayatımda yaşadığım en acı görüntüydü. O gece çok sayıda kişi telefonlarını açmadı. O gün o gece orada olması gereken birçok kişi orada olmadı. O telefonu açmayanları, orada olmayanları birkaç gün sonraki gece nöbetlerinde gördüm. 251 şehidimiz vardı. Şehitlerimizin yarısı Ankara’daydı.

Gölbaşı’nda polisi, özel harekatı bombaladılar. Meclis bombalanıyor, Külliye bombalanıyor, MİT bombalanıyor. Ankara Emniyet Müdürlüğü delik deşik ediliyor. Şehrin üstünde helikopterler, savaş uçakları uçuyor. Tanklar her yere ateş ediyor. Kapkaranlık bir geceydi. Kan dolu bir geceydi.

Belgeselde Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, darbe girişimine karşı vatandaşları direnişe çağıran dönemin AK Parti İl Başkanı, Gelecek Partisi Sözcüsü Selim Temurci ve Gelecek Partisi Kurucusu Nihal Olçok'un da anlatımlarına yer verildi.

SAAT 21.00'DE YAYINLANACAK BELGESELİ BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ:

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN