Serhat Ünal kimdir? Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serhat Ünal kaç yaşında, nereli?

Serhat Ünal kimdir? Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serhat Ünal kaç yaşında, nereli?

Koronavirüs (corona virüsü) aşısıyla ilgili Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Aşı Enstitüsü'nde yürütülen çalışmaların sonuna gelindiğini açıklayan Prof. Dr. Serhat Ünal, mevsimsel grip aşısının covid-19 hastalığı tedavisinde veya korunmasında hiçbir faydasının olmadığını söyledi. Yaptığı açıklamalarının ardından 'Serhat Ünal biyografisi' sosyal medyada merak konusu oldu. Prof. Dr. Serhat Ünal, 1991'den beri Hacettepe Üniversitesi'nde İnfeksiyon Hastalıkları Uzmanı olarak çalışmaktadır. Detaylar haberimizde...

'Serhat Ünal kimdir, kaç yaşında, nereli?' sorularının yanıtları ve 'Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serhat Ünal'ın hayatı' internette araştırılıyor. Türkiye'de yürütülen corona virüsü (koronavirüs) aşısıyla ilgili son durumu aktaran Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Serhat Ünal, aşı çalışmalarının gönüllü olarak yürütüldüğünü ve insanlığa hizmet etmek istediklerini söyledi. İşte, 'Serhat Ünal'ın hayatı'...

SERHAT ÜNAL KİMDİR?

24 Temmuz 1957 tarihinde Kırklareli'nin Pınarhisar ilçesinde dünyaya geldi.

1981 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olan Prof. Dr. Serhat Ünal, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde İç Hastalıkları (1981-1985) ve infeksiyon hastalıkları (1989-1990) uzmanlık eğitimi aldı.

Amerika Birleşik Devletleri Harvard Tıp Fakültesi New England Deaconess Hastanesi İç Hastalıkları Departmanında da İnfeksiyon Hastalıkları (1990-1992) Uzmanlık eğitimi aldı.

1991 yılından beri Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı İnfeksiyon Hastalıkları Ünitesi Öğretim Üyesi olarak çalışmaktadır.

Prof. Dr. Serhat Ünal'ın ulusal ve uluslararası dergilerde yayınlanmış 150 bilimsel yazısı, 180 bildirisi ve yurtiçinde yayınlanmış değişik kitaplarda 22 kitap bölümü mevcuttur. Değişik konularda yayınlanmış 12 kitap editörlüğü bulunuyor.

Başlıca ilgi alanları; gram pozitif bakterilerde değişik antibiyotiklere direnç mekanizmaları, moleküler biyoloji tekniklerinin infeksiyon hastalıkları tanısında kullanımı ve HIV infeksiyonu olduğu biliniyor.

İngilizce bilen Prof. Dr. Serhat Ünal, evli ve iki çocuk sahibidir.

SERHAT ÜNAL KAÇ YAŞINDA?

1957 doğumlu olan Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi, 2020 yılı itibariyle 63 yaşındadır.

SERHAT ÜNAL'IN ÖDÜLLERİ

* Dr. Ünal, İhsan Doğramacı Ödülü
* Royal Hospital for Sick Children, Glasgow, Iskoçya (1980)
* Eczacıbaşı Tıp Teşvik Ödülü (1995)
* TÜBITAK Tıp Teşvik Ödülü (1996)
* Gönüllü Kuruluşlar Kadın Sağlık Komisyonu (KASAKOM)
* Milenyum Gönüllüleri Üstün Hizmet Ödülü (HIV/AIDS alanında yaptığı çalışmalardan dolayı) (2002)
* Rotery Yılın Başarılı Adamı Ödülü (2006)
* The Centenary Medal of Polish Society of Internal Medicine, Polonya (2008)

KORONAVİRÜS AŞISINDA SON DURUM NEDİR? AŞI NE ZAMAN ÇIKACAK?

PROF. DR. MURAT AKOVA KİMDİR?

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN