Seyahat izin belgesi nasıl alınır? İşte e-Devlet'ten seyahat izin belgesi almanın yolu

Seyahat izin belgesi nasıl alınır? İşte e-Devlet'ten seyahat izin belgesi almanın yolu

Ölümcül corona virüs (koronavirüs) salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında 30 büyükşehir ve Zonguldak'a giriş-çıkışlar ikinci bir karara kadar izne bağlandı. İçişleri Bakanlığı, şehirler arası seyahat için alınması gereken seyahat izin belgesinin artık e-Devlet'ten alınacağını duyurdu. Peki, seyahat izin belgesi nasıl alınır? Seyahat izni başvurusu nereye yapılır? Seyahat izin belgesi başvurusu e devlet sayfası ve detaylarını haberimizde bulabilirsiniz...

Son yüzyılda İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra Avrupa'nın gördüğü en büyük küresel felaket olan corona virüs (koronavirüs) salgınına karşı Türkiye'de sıkı önlemler alındı. Salgın riski dinene kadar 65 yaş ve üstündeki vatandaşlar ile 20 yaş ve altındaki vatandaşların ülke genelinde sokağa çıkması yasaklandı. İçişleri Bakanlığı, şehirler arası yolcu taşımacılığı yapan turizm firmalarının faaliyetlerini askıya alırken, vatandaşların özel araçlarıyla büyükşehir statüsündeki 30 il ve Zonguldak'a seyahat etmesini de izne bağladı. Kaymakamlıklar ve valiliklerden yapılan seyahat izin belgesi başvurusu artık e-Devlet'ten de yapılabilecek. İçişleri Bakanlığı, e-Devlet'ten başvuru yaparak alınacak izni kağıda basarak kullanılabileceğini duyurdu. Peki, "Seyahat izin belgesi e devletten nasıl alınır?", "Seyahat izni başvurusu nereden alınır?", "Seyahat izin belgesi başvurusu e devlet ekranı" ve diğer detayları KARAR.com okurları için derledik...

SEYAHAT İZİN BELGESİ BELGESİ NEDİR?

Ölümcül koronavirüs salgınının yayılmasını engellemek amacıyla sosyal hareketliliğin ve insanlar arası temasın azaltılması için şehirler arası yolcu taşımacılığı yapılan otobüs seferleri, 14 Mart 2020 Cumartesi saat 17.00'den itibaren valilik izniyle yapılabiliyor. Valiliğin izin verdiği belgeye "Seyahat İzin Belgesi" deniyor.

SEYAHAT İZİN BELGESİ e-DEVLET'TEN NASIL ALINIR?

30 büyükşehire ve Zonguldak'a giriş-çıkışların 19 Nisan 2020 Pazar gününe kadar izne bağlanmasından sonra İçişleri Bakanlığı, kaymakamlık ve valiliklere yapılan başvurularda kolaylık sağlayarak e-Devlet'ten de başvuru yapılabileceğini duyurdu. (Hangi illerin 30 büyükşehir olduğunu öğretnmek için buraya tıklayın)

Seyahat izni başvurusu için öncelikle internet tarayıcınızdan www.turkiye.gov.tr adresine girmeniz veya e-Devlet mobil uygulamasına girmeniz gerekiyor. Daha sonra İçişleri Bakanlığı'nın sayfasına gitmeniz gerekiyor. Bunun için 'Kurumlar' başlığına tıklayabilir veya arama kutucuğuna 'İçişleri Bakanlığı' yazabilirsiniz.

SEYAHAT İZİN BELGESİ BAŞVURUSU NEREYE YAPILIR?

İçişleri Bakanlığı'nın sayfasına girdikten sonra 'e-Başvuru' başlığına tıklıyoruz. Açılan sayfada 'Yeni Başvuru' başlığına tıklıyoruz.

Açılan sayfada 'Başvuru Türü' seçmemiz istenecek. Buraya tıklayarak gelen seçeneklerden 'Seyahat İzin İşlemleri'ni seçiyoruz.

Daha sonra alt satırda beliren 'Alt Başvuru Türü'ne tıklayarak seyahat etmek istediğimiz karayolu veya havayolu izinlerinden biri seçiyoruz.

Daha sonra 'Alt Başvuru Türü 2' başlığından bulunduğumuzun ilin valiliğini seçip 'Devam Et' başlığına tıklıyoruz.

SEYAHAT İZİN BELGESİ E DEVLET BAŞVURU SAYFASI

Yeni gelen ekranda kimlik bilgilerimiz yer alacak. Kimlik bilgilerimizin alt kısmında yer alan 'Başvurulacak Taşra Teşkilatı' başlığında, ikamet ettiğimiz veya o an bulunduğumuzun ilçenin kaymakamlığını seçiyoruz. 'Konu' başlığına, yolculuğumuzun türüne göre 'Karayolu Seyahat İzni Talebi' veya 'Havayolu Seyahat İzni Talebi' yazıyoruz.

Daha sonra 'Standart Başvuru Metni' başlığı altındaki kutucukta istenen bilgileri dolduruyoruz. Burada ikamet ettiğimiz veya o an bulunduğumuzun yerin adresi, gitmek istediğimiz yerin adresi, yanımızda kaç kişi olacağı, cep telefonu numaramız gibi bazı bilgileri yazmamız isteniyor. Bunları dolduruyoruz.

SEYAHAT İZİN BELGESİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

'Ek Belge' kısmına tercihe bağlı olarak dosya ekleyebiliriz veya boş bırakabiliriz. Bütün bilgileri eksiksiz doldurduktan sonra 'Başvuru Onayı' başlığına geliyoruz. Burada yer alan kutucuğa büyük harflerle 'EVET' yazıp aşağıdaki 'Başvur' başlığına tıklıyoruz.

Böylelikle seyahat izni başvurumuzu e-Devlet üzerinden tamamlamış oluyoruz. e-Devlet üzerinden temin ettiğimiz bu belgeleri PDF formatında cihazımıza indirerek kağıda basmamız gerekiyor. Yazıcı (printer) aracılığıyla bu dijital belgenin çıktısını alıyoruz. Seyahat zorunluluğu olan vatandaşlar, bu belgeyle şehirler arası yolculuk yapabiliyor.

e-Devlet üzerinden alınabilecek olan seyahat izin belgesi sayesinde fiziki olarak kaymakamlıklarda belge alma sırasına girmeye gerek kalmayacak.

KİMLER SEYAHAT İZİN BELGESİ ALABİLİR?

Seyahat izin belgesi için sadece; tedavi ihtiyaçları nedeniyle doktor kararıyla sevk edilen, birinci derece yakınları vefat eden veya ağır hastalığı olanlar ve son 15 gün içerisinde gelmiş olduğu yerde kalacak yeri bulunmayan kişiler başvuruda bulunabilecek. Ayrıca üretim ve tedarik süreçleri içerisinde yer aldığını ilgili meslek odalarından belgelendirenler ve üst düzey kamu görevlileri ile kamu hizmeti yürütenlerin de seyahat kısıtlaması olmayacak.

e-DEVLET ŞİFRESİ NASIL ALINIR?

Kullanıcılar www.turkiye.gov.tr adresini kullanarak e-Devlet kapısı ana sayfasına eriştikten sonra hizmetleri kullanabilirler. e-Devlet üzerinden sunulan elektronik kamu hizmetlerinin bazıları herhangi bir kimlik doğrulama gerektirmeyen hizmetlerdir. Kişisel bilgilere erişim veya kimlik doğrulama gerektiren entegre elektronik hizmetlere erişim için şifre, e-imza veya mobil imza gibi kimlik doğrulama araçlarına ihtiyaç duyulmaktadır. Tek bir kimlik doğrulaması (şifre, e-imza, mobil imza vb.) ile pek çok entegre elektronik hizmetlere aynı adresten alabilirsiniz.

Ayrıca, e-Devlet üzerinden alınacak bazı elektronik hizmetler için (vergi, harç vs. gibi) ödeme yapılması gerektiğinde ödeme birimi hizmeti sayesinde bu ödeme işlemleri de güvenli bir ortamda e-Devlet Kapısı üzerinden yapılabilmektedir.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN 'MİLLİ DAYANIŞMA KAMPANYASI' BAŞLATTI

Corona virüsü (koronavirüs) salgınıyla mücadele kapsamında yeni bir yardım kampanya başlattıklarını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Amacımız, yevmiye ile geçimini sürdüren kesimler başta olmak üzere, alınan tedbirlerden dolayı mağdur olan dar gelirli vatandaşlarımıza ilave destek sağlamaktır. Yardım kampanyasına 7 aylık maaşımı bağışlıyorum" dedi. Milli Dayanışma Kampanyası'nın detayları buraya tıklayın.

CORONA VİRÜS SON DURUM DÜNYADA KAÇ KİŞİ ÖLDÜ?

Koronavirüs nedeniyle 7 Nisan 2020 saat 15.45 itibariyle dünya genelinde 75 bin 973 kişi, Türkiye'de ise 649 vatandaş hayatını kaybetti.

CORONA VİRÜS TÜRKİYE HARİTASI

Koronavirüs (covid-19) salgınının 81 ilin tamamında görüldüğünü belirten Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 3 Nisan 2020 vaka sayılarını kamuoyuyla paylaştı. Virüsten kaynaklı en çok ölümün yaşandığı 10 il sıralamasında, İstanbul 210 kişiyle ilk sırada yer aldı. İzmir'de 27, Kocaeli'de 14, Zonguldak'ta 12, Konya ve Ankara 11'er, Trabzon'da 9, Bursa'da 8, Balıkesir ve Tokat'ta 6'şar, Eskişehir, Malatya ve Muğla'da 5'er ölüm kayıtlara geçti. Türkiye'de illere göre koronavirüs vaka sayısını öğrenmek için buraya tıklayın.

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN ONLINE CORONA VİRÜS TESTİ

Sağlık Bakanlığı'nın online koronavirüs kontrol testi hizmete girdi. Buraya tıklayarak, birkaç dakikada koronavirüs (kovid-19) kontrolünüzü gerçekleştirebilirsiniz.

CORONA VİRÜSÜ TAKİP EDEBİLECEĞİNİZ 6 HARİTA

Koronavirüs salgınını güncel olarak takip edebileceğiniz online haritalara gözatmak için buraya tıklayın.

5G TEKNOLOJİSİ CORONA VİRÜSÜN YAYILMASINI HIZLANDIRIYOR MU?

İngiltere'de corona virüsü (koronavirüsü) yaydığı iddiasıyla 5G bazı istasyonları kundaklanmaya başladı. 5G'nin virüsü yaydığı teorisi ilk olarak mart ayında alternatif tıpçı Amerikalı doktor Thomas Cowan tarafından ileri sürülmüştü. Yapılan bir araştırmaya göre de ABD'lilerin yüzde 29'u bu teoriye inanıyor. Peki, 5G gerçekten corona virüsü yayıyor mu? İlginç teoriyi okumak için buraya tıklayın.

CORONA VİRÜSÜ 9 YIL ÖNCE BEYAZ PERDEDE

Dünyayı tehdit eden koronavirüs salgını binlerce insanın ölümüne neden olurken 2011 yapımı Salgın filminin yaşananlara benzerlik göstermesi soru işaretlerine neden oldu. Hollywood'un ünlü isimlerinin rol aldığı 2011 yapımı Salgın (Contagion) filminin detayları için buraya tıklayın.

EVDE İZLENECEK EN İYİ YABANCI FİLM ÖNERİLERİ

Günlerdir evlerinde çıkmayan vatandaşlar, izlemek için fırsat kolladığı dizi ve filmleri birer birer tüketti. Şimdi vatandaşlar, evde izlenecek en güzel filmler, en iyi film önerileri, kaliteli film önerileri arıyor. KARAR.com'un okurları için derlediği yabancı filmler için buraya tıklayın.

EVDEN TAKİP EDEBİLECEĞİNİZ ÜCRETSİZ KURSLAR

Yetişkinlere ve öğrencilere yönelik eğitim teknolojisi, kitlesel online ders platformu olan Udemy, corona virüsü (koronavirüs) salgını nedeniyle evlerinde vakit geçirmek zorunda kalan vatandaşlar için bazı ders içeriklerini ücretsiz hale getirdiklerini duyurdu. Udemy'nin ücretsiz kurslarına göz atmak için buraya tıklayın.

EVDE VERİMLİ VAKİT GEÇİREBİLECEĞİNİZ 10 ONLINE AKTİVİTE

Zamanımızın çoğunu evde geçirdiğimiz şu günlerde internetten gerek ziyaret edebileceğiniz, gerekse faydalı eğitimler alabileceğiniz online aktvitelerden bazılarına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

ONLINE TOPLANTI UYGULAMALARI SAYESİNDE İŞLER AKSAMIYOR

Ölümcül koronvirüs salgını nedeniyle ülkemizde eğitime ara verildi. Bazı şirketler de ofislerini kapatarak evden mesai çalışma sistemine geçti. Dışarı çıkmanın tehlikeli olacağı şu günlerde on binlerce öğrenci evlerinde internette eğitim almaya devam ederken, çalışanlar ise online olarak toplantı ve iş faaliyetlerini gerçekleştiriyor. Hem uzaktan eğitim için, hem de online toplantılar için kullanılan mobil uygulamalara gözatmak için buraya tıklayın.

CORONA VİRÜSTEN KORUNMAK İÇİN BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİCİ ÇAY TARİFİ

Çin'den yayılarak tüm dünyayı saran koronavirüs, ülkemizde de etkisini artırıyor. Bu süreçte güçlü bir bağışıklık sistemi ile hem çevrenizi hem de kendinizi korumanız çok önemli... Uzman diyetisyeniniz Zeynep Taşbaşı Deviren, koronavirüsten korunmanız için bağışıklık sisteminizi güçlendirecek çay tarifini Karar TV'de anlatıyor... İzlemek için buraya tıklayın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN