Seyahat izin belgesi nereden alınır? e-Devlet seyahat izin belgesi alma sayfası

Seyahat izin belgesi nereden alınır? e-Devlet seyahat izin belgesi alma sayfası

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan koronavirüse karşı alınan önlemler kapsamında şehirler arası seyahat edecek vatandaşlar seyahat izin belgesi alacak. Peki, Seyahat izin belgesi nereden alınır? Kimler seyahat izin belgesi alabilir? e-Devlet seyahat izin belgesi alma sayfası karar.com’da…


Şehirler arası yolculuk yapmak 29 Mart saat 06.00’dan itibaren izne tabi tutuluyor. Özel sebepleri olanların dışında kalanlar ise yolculuk yapamayacak. Peki, seyahat izin belgesi nereden alınır? Kimler seyahat izin belgesi alabilir? sorularının yanıtları haberimizde…

BELGESİ OLMAYANA BİLET YOK

Hava yolu ile yurt içi seyahat yapacak yolcular seyahat izin belgesine sahip olmadıkları takdirde uçak bileti alamayacaklar. Konuya dair resmi açıklama İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’dan geldi. Vali Yerlikaya, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, 29.03.2020 tarihi ve saat 06:00'dan itibaren hava yolu ile yurtiçi uçuşlarda “Seyahat İzin Belgesi” isteneceği bilgisini verdi. Hem THY hem de diğer bütün havayolu firmalarının seyahat izin belgesine sahip olmayan vatandaşlara bilet satmayacaklarını ve yolcu olarak taşımayacaklarını söyledi.

KİMLER SEYAHAT İZİN BELGESİ ALABİLİR?

Şehirler arası yolculuk yapmanın izinle yapılması kapsamında;
Birinci derece yakınları vefat eden veya yakınları ağır hasta olan vatandaşlar,
Tedavi için doktor kararıyla gönderilen hasta kişiler,
Son on beş gün içinde geldiği şehirde kalacak yeri olmayan vatandaşlar, seyahat izin belgesi almak için başvuru yapabilecekler.
Seyahat izin belgeleri, şehirler arası seyahat yapmak isteyen vatandaşlar tarafından valilikler veya kaymakamlıklar tarafından kurulacak Seyahat İzin Kuruluna başvuru yaparak istekte bulunabilecekler.

SEYAHAT İZİN BELGESİ NEREDEN ALINIR?

Otobüs ve hava yolu seyahatleri için ayrı ayrı Seyahat izin belgeleri düzenlenecek. İzin belgesi alma koşulları bulunan vatandaşlar,
a) Havaalanlarında ve otogarlarda seyahat izin belgesi hazırlamak için oluşturulan Başvuru Masaları,
b) İçişleri Bakanlığı tarafından seyahat izin belgesi işlemleri için görevlendirilecek olan Alo 199 Çağrı Merkezi,
c) İçişleri Bakanlığı E-Başvuru” sistemi, aracılığı ile yapabilecekler.
Seyahat izin belgesi alma koşullarını taşıyan olan vatandaşlar, izin belgelerini şahsi başvurularda kendileri direkt olarak alabilecekler. Telefon yoluyla başvuranlara sonuçlar, izin belgeleri mesaj veya telefonla, elektronik yoldan yapılan başvuruların sonuçları ise vatandaşlara e-mail yolu ile bildirilecek.
d-) e-Devlet kapısı üzerinden de seyahat izin belgesi alınabilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN