Meteoroloji'den yeni uyarı: Sıcaklık dalgalanmaları ne kadar sürecek?

Meteoroloji'den yeni uyarı: Sıcaklık dalgalanmaları ne kadar sürecek?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son tahminlerinde yağışların süreceğini ve bu akşam havanın hızla soğuyacağını açıkladı. Meteoroloji 15 Nisan perşembe günü havanın 7-8 derece birden soğuyacağını belirtip yetkilileri uyardı.

Nisan ayında hava sıcaklıklarındaki dalgalanmalar devam ediyor. Meteoroloji'nin tahminlerine göre yağışlar sürecek, hava sıcaklıkları ise bu akşamdan itibaren düşecek.14 Nisan çarşamba günü  İstanbul'da 20 derece olan hava sıcakları yarın 7-8 derece birden düşecek. Yağışlara kuvvetli rüzgar da eşlik edecek. İşte meteorolojinin 5 günlük hava durumu tahmini...

YAĞIŞLAR ETKİSİNİ SÜRDÜRECEK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Batı Karadeniz, İç Anadolu’nun batısı, Batı Akdeniz ile Çorum ve Afyonkarahisar çevrelerinin yağmur ve Sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

meteoroloj-hava-durumu.jpg

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI GELDİ

Marmara Bölgesinin Trakya kesimi ile İstanbul'da yarın kuvvetli rüzgarın etkili olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğünün son değerlendirmesine göre, rüzgarın bu gün öğle saatlerinden itibaren bölgenin Trakya kesimi (Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ) ile İstanbul'da güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

Akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi öngörülen kuvvetli rüzgar ve fırtınanın yol açabileceği ulaşımda aksama, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

METEOROLOJİDEN 5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

hava-durumu1.jpghava-durumu2.jpghava-durumu3.jpghava-durumu4.jpghava-durumu5.jpg

RAMAZAN'DA HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yetkililerinden edindiği bilgiye göre, 14 Nisan Çarşamba günü yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Ramazan ayının ilk haftasında, iç ve doğu kesimlerde hissedilir derecede artacak hava sıcaklıklarının, yurdun genelinde mevsim normalleri civarına yükseleceği öngörülüyor.

Ayrıca, yurdun batı kesimlerinin yeni bir yağışlı havanın etkisine girmesi bekleniyor. Hafta boyunca kuzey ve batı kesimlerde sağanak ve gök gürültülü sağanakların devam edeceği ve hafta sonunda doğu kesimlerde yağış geçişlerinin görüleceği tahmin ediliyor.

Çarşamba günü Marmara, Kuzey Ege kıyıları, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi ile Batı Karadeniz'de (Sinop hariç) yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Perşembe günü yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu olması beklenirken, Marmara'nın güney ve doğusu, Kıyı Ege, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Yozgat, Sivas ile Ardahan ve Kars çevrelerinde sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak görülecek.

Cuma günü Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz (Sinop hariç), Doğu Karadeniz ile Kars ve Ardahan çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak öngörülüyor.

İstanbul'da çarşamba ve perşembe günü ise sağanak öngörülüyor. Cuma gününün de yağışsız geçeceği İstanbul'da cumartesi günü sağanak tahmin ediliyor. İstanbul'da sıcaklıklar,  çarşamba, 8 ila 17, perşembe 9 ila 15 derece olacak.

İzmir'de çarşamba ve perşembe günü il genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak görülecek. Cuma günü yağışın beklenmediği İzmir'de cumartesi günü sağanak geçişleri olacak. İlde, sıcaklıkların yarın 8 ila 21, çarşamba 10 ila 20, perşembe 12 ila 21 derece olması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN