Sıcaklıklar azalıyor, yağmurlu günler artıyor

Sıcaklıklar azalıyor, yağmurlu günler artıyor

İç Anadolu, Orta ve Doğu Karadeniz'de sıcaklıkların azalmasıyla yağmurlu gün sayısı da artıyor. Meteoroloji, özellikle Trabzon, Giresun ve Rize ile Artvin'in kıyı kesimleri için kuvvetli yağış uyarısı yaptı. Kuzey Ege ve Marmara'da da rüzgar sert esecek.

Meteoroloji, Güneydoğu hariç neredeyse bütün bölgeler için yağış uyarısı yaptı. Yetkililer, Meydana gelebilecek sel, su baskını, dolu yağışı, yıldırım, heyelan, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi.

İSTANBUL İÇİN GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK UYARISI

İstanbul, Kırklareli ve Tekirdağ çevreleri için gök gürültülü sağanak uyarısı yapıldı. 

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan son tahminlere göre, Marmara Bölgesi'de parçalı ve çok bulutlu hava hakim olacak.

Bölgenin doğusu ile İstanbul, Kırklareli ve Tekirdağ çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak görüleceği tahmin ediliyor. Sıcaklığın mevsim normalleri civarında olması bekleniyor.

01.jpg

BUDO'DAN YENİ SEFER İPTALLERİ

 

Bursa Deniz Otobüsleri'nin bazı seferleri, elverişsiz hava şartları nedeniyle iptal edildi.

 

BUDO'nun internet sitesinde yer alan açıklamada, saat 14.00'deki Bursa (Mudanya)-İstanbul (Eminönü/Sirkeci), 15.30'daki İstanbul (Eminönü/Sirkeci)-Armutlu (İhlas) ve İstanbul (Eminönü/Sirkeci)-Bursa (Mudanya) ile 16.55 Armutlu (İhlas)-Bursa (Mudanya) seferlerinin olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildiği belirtildi.

 

Bursa-İstanbul hattında, 9.30 ve 10.00'da yapılması planlanan 4 sefer de aynı gerekçeyle iptal edilmişti.

İÇ ANADOLU İLE KARADENİZ'DE SICAKLIK AZALIYOR

Sıcaklığın İç Anadolu'nun doğusu ile Orta ve Doğu Karadeniz'de 2-5 derece azalması bekleniyor. Diğer yerlerde önemli bir değişiklik öngörülmüyor. Yurt genelinde havanın mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Trabzon, Giresun ve Rize ile Artvin'in kıyı kesimlerinde bugün yerel olarak kuvvetli yağış bekleniyor.

BALIKESİR, ÇANAKKALE VE KÜTAHYA'YA DİKKAT!

Marmara'nın doğusu, Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve batısı, Orta ve Doğu Karadeniz ile Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir, Kütahya, Afyonkarahisar, Yozgat, Sivas, Erzincan, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak tahmin ediliyor.

Doğu Karadeniz'in kıyı kesimlerinde beklenen sağanağın, Trabzon, Giresun ve Rize ile Artvin'in kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli gerçekleşmesi öngörülüyor. 

KUVVETLİ RÜZGAR ESECEK

Rüzgarın genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyılarıyla güneydoğu kesimlerde güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Kuzey Ege, Marmara ve Batı Karadeniz’in kıyı kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğudan kuvvetlice esmesi bekleniyor.

ÖĞLEDEN SONRA SAĞANAK GELİYOR

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü'nden de yapılan açıklamaya göre, Doğu Anadolu Bölgesi'nde hava parçalı ve çok bulutlu.

Öğleden itibaren gece saatlerine kadar ise Erzurum, Kars, Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Erzincan'da sağanak bekleniyor.

Sıcaklığın mevsim normallerinde seyredeceği bölgede, rüzgar kuzeyden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.

BÖLGEDE SICAKLIK DEĞERLERİ

Gece en düşük hava sıcaklığı Kars'ta 0, Ağrı'da 2, Erzurum ve Ardahan'da 6, Iğdır'da 10 ve Erzincan'da 14 derece ölçüldü. 

Gün içinde beklenen en yüksek sıcaklığın ise Iğdır'da 24, Erzincan'da 23, Ağrı'da 22, Kars'ta 20, Erzurum'da 19, Ardahan'da 17 derece olacağı tahmin ediliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN