Siirt’in coğrafi işaretli ürünleri Ankara’da sergilenecek

Siirt’in coğrafi işaretli ürünleri Ankara’da sergilenecek

Siirt’in coğrafi işaretli ürünleri olan Pervari balı, Siirt tiftik battaniyesi, perde pilavı, büryan kebabı ve Siirt fıstığı, 2

Uluslararası Coğrafi Ürünler Zirevsi’nde yer alacak.

Anadolu’nun yöresel ve geleneksel ürünlerinin Ankara’dan dünyaya pazarlanması amacıyla bu yıl ikincisi düzenlenecek Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi, 19-21 Eylül tarihleri arasında "Anadolu’dan Dünyaya" temasıyla yapılacak. Coğrafi olarak Türkiye’nin merkezinde yer alan Ankara’nın coğrafi işaretli ürünlerin de başkenti olarak anılmasını sağlamaya yönelik Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi, Kars kaşarından, Malatya kayısısına, Hatay’ın defne sabunundan Pervari balına kadar Türkiye’nin farklı ve zengin coğrafyasından ürünler sergilenecek.“Coğrafi İşaretli Ürünler İhtisas Fuarı” coğrafi işaret üreticileri, üretici birlikleri, tescil sahipleri ve coğrafi işaret çözüm ortaklarına ev sahipliği yapacak. 3 gün sürecek fuar boyunca katılımcılar, ulusal ve uluslararası alım heyeti temsilcileriyle ücretsiz ikili iş görüşmeleri yapma fırsatı bulacak. Türkiye’nin renkli coğrafyasının zengin ürünlerinin sergileneceği “Coğrafi İşaretli Ürünler İhtisas Fuarı”, Türkiye’de coğrafi işaretler alanında ilk ihtisas fuarı olma özelliğini taşıyor.

SİİRT/İHA


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN