Sinagoglarda İdlib şehitleri için dua

Sinagoglarda İdlib şehitleri için dua

İstanbul'da tüm sinagoglarda şehit askerler ve yaralılar ile memleketin huzuru, bekası ve esenliği için dua edildi. Beyoğlu'ndaki Neve Şalom Sinagogu'nda düzenlenen ayinde şehitler için "Tanrı, ulusumuz ve ülkemiz uğruna İdlib'de şehit düşen askerlerimize kutsiyetinin kanatları altında ebediyen istirahat ettirsin" ifadeleri kullandı.

Türk Yahudi Toplumu, şabat tefilasında tüm sinagoglarda şehit askerler ve yaralılar ile memleketin huzuru, bekası ve esenliği için dua etti.

Türkiye Hahambaşlığı'nın kararı doğrultusunda tüm sinagoglara, İdlib şehitleri ve yaralıları için dua okunması metni gönderildi.

Beyoğlu'ndaki Neve Şalom Sinagogu'nda düzenlenen ayine, Türk Yahudi Toplumu Başkanvekili Moris Levi de katıldı.

"YARALI ASKERLERİMİZE ACİL ŞİFALAR BAHŞETSİN"

Ayinden sonra hazan Natan Siliki tarafından okunan dua şöyle:

"Yaşayan her nefsi ellerinde bulunduran rahmeti ve merhameti bol yüce Tanrı, ulusumuz ve ülkemiz uğruna İdlib'de şehit düşen askerlerimize kutsiyetinin kanatları altında ebediyen istirahat ettirsin. Yaralı askerlerimize acil şifalar bahşetsin. Ülkemiz Türkiye'de ve tüm dünyada acilen ve kısa zamanda barış ve esenlik hüküm sürsün. Tanrısal irade bu yönde olsun, amin diyelim."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN