Final sınavındaki Erdoğan cevabına soruşturma

Final sınavındaki Erdoğan cevabına soruşturma

Marmara Üniversitesi, final sınavında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın isminin 'yakışıksız şekilde' kullanıldığı iddiaları ile ilgili idari soruşturma başlattı.

Marmara Üniversitesi Rektörlüğü, Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde yapılan final sınavı ile ilgili soruşturma başlattı.

Rektörlük'ten yapılan açıklamada, İktisat Fakültesi İktisat Bölümü'nden bir öğretim elemanının, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 40/a maddesi ile görevlendirildiği Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde 'Introduction to Economics I' dersinin final sınavını test olarak yaptığı belirtildi.

"YAKIŞIKSIZ BİR BİÇİMDE GÖNDERME..."

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Final sınavındaki seçeneklerden bazılarında, Sayın Cumhurbaşkanımızın adına yakışıksız bir biçimde gönderme yapıldığı ve öğrenciler üzerinde algı yaratılmaya çalışıldığı iddiaları üzerine adı geçen hakkında derhal idari soruşturma başlatılmıştır."

NE OLMUŞTU?

Marmara Üniversitesi İktisat Fakültesi İktisat Bölümü'nden Öğretim Üyesi Dr. Bülent N.N.'nin final sınavında sorduğu sorular tartışma yaratmıştı.

"Ayakkabı almak istiyorsun ancak çok pahalı. Ne anlama gelir?" sorusuna "Tayyip'e sor" şıkkı da cevap olarak eklenmişti.

"Ticarete kapalı küçük bir kasabada herkes fındık üretiyor. Serbest ticarete kadar kimin refahı artacak?" sorusuna cevap olarak "Tayyip her zaman kazanır" şıkkı konulmuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN