Singapur: Koronavirüs hastası taşıyan THY uçağı geri gönderildi

Singapur: Koronavirüs hastası taşıyan THY uçağı geri gönderildi

İçinde yeni tip koronavirüs hastalığına yakalanmış bir hasta olduğu tespit edilen Türk Hava Yolları uçağının, İstanbul'a yolcusuz bir şekilde geri gönderildiği bildirildi.

Reuters'a konuşan bir Singapurlu yetkili, Koronavirüs taşıdığı tespit edilen kişinin Türk vatandaşı olmadığını ve İstanbul Havalimanı'ndan transit olarak geçtiğini ifade etti. İsmi paylaşılmayan yetkili uçakta 143 yolcu ve 10 mürettebat mensubu olduğunu ifade etti.

Singapur'un havacılık denetim ajansından yapılan açıklamada bahsi geçen uçaktaki pilot ve kabin ekibinin İstanbul'a doğru yola çıktığı ve indiklerinde karantinaya alınacakları belirtildi.

Singapur Sivil Havacılık Dairesi, Koronavirüs tespit edilen yolcunun uçağın kabin ekibindekilerle yakın temasta bulunduğunu ifade etti.

Yapılan açıklamada Türkiye Dışişleri Bakanlığı'yla konuşulduğu ve kabin ekibindekilerin dönünce karantinaya alınacağının doğrulandığı belirtildi.

Singapur Ulaştırma Bakanlığı, hastayla temasa geçmiş olabilecek diğer kişileri tespit etmek için çalışmalara başladığını duyurdu.

Singapur'da bugüne kadar 112 Koronavirüs vakası tespit edildi, ancak hastaların çoğu tedavi edilip evlerine gönderildi.

FAHRETTİN KOCA AÇIKLAMA YAPTI

İstanbul-Singapur seferini yapan Türk Hava Yolları uçağında bir yolcuda koronavirüs tespit edilmesinin ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, uçağın İstanbul'a boş döndüğünü ve uçuş ekibinin karantinaya alındığını söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Singapur'da Koronavirüs tanısı konan yolcu, Fransız vatandaşıdır. Londra'dan Singapur'a giden transit bir yolcudur. Uçağımız yolcusuz olarak dönüş yapmıştır. Mürettebat, tedbiren 14 gün gözetim altında tutulacaktır."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN