Son dakika! Pek çok kentte peş peşe karantina kararları

Son dakika! Pek çok kentte peş peşe karantina kararları

Son dakika haberi... Siirt, Sinop, Tokat ve Afyonkarahisar'da peş peşe karantina kararları alındı. Afyonkarahisar'da 10 bina, Tokat'ta bir köy ve Sinop'ta da bir mahallenin koronavirüs (corona virüs) tedbirleri kapsamında karantina altına alındığı bildirildi. Siirt'in Şirvan ilçesi de Kovid-19 nedeniyle karantinaya alındı.

Sinop, Tokat ve Afyonkarahisar için peş peşe karantina kararları devreye girdi.

AFYONKARAHİSAR

Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesinde koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 10 binanın karantinaya alındığı belirtildi.

Emirdağ Kaymakamlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulumuz, kentte 10 binada Kovid-19 tanısı konulması nedeniyle adreslerde 14 gün karantina tedbiri ile evlerde izolasyon kurallarının uygulanmasına oy birliğiyle karar vermiştir."

Açıklamada karantinaya alınan binaların adresleri de paylaşıldı.

TOKAT

Tokat'ın Zile ilçesinde bir köy koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantina altına alındı.

Kaymakamlık'tan yapılan açıklamaya göre, İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu toplantısında, karantinaya alınması gereken yerlerle ilgili durum değerlendirildi.

Bu kapsamda, Haremikışla köyünde 7 gün süreyle karantina uygulanmasına karar verildi.

SİNOP

Sinop'un Boyabat ilçesinde Kovid-19 tedbirleri kapsamında bir mahalle karantina altına alındı.

Boyabat Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada, yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında pozitif vakalara rastlanılan Karamusalı köyü Durhacılı Mahallesinde karantina uygulaması başlatıldığı duyuruldu.

Açıklamada, İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca alınan karar gereği mahalleye giriş ve çıkışların kapatıldığı ve sağlık ekiplerince tarama çalışmalarına başlandığı kaydedildi.

SİİRT

Siirt'in Şirvan ilçe merkezi ile 2 köy ve bir mezra koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 14 günlük karantina altına alındı.

Valilik'ten yapılan açıklamada, Şirvan Kaymakamlığı İlçe Hıfzıssıhha Kurulu'nun, Kovid-19'la mücadele kapsamında yeni kararlar aldığı belirtildi.

İlçede Kovid-19 testi sonucu pozitif çıkan vaka ile bunlara teması olanların sayısında artış olduğu belirtilen açıklamada, salgını önlemek amacıyla tedarik zinciri, kamu personeli, ağır ve acil hastalar dışında ilçe merkezine giriş ve çıkışların yasaklanmasına karar verildiği bildirildi.

İlçe merkezinde görevli kamu personelinden ilçe dışında ikamet edenlerin de sadece mesai günlerinde ve bağlı oldukları birim amirinin bilgisi dahilinde ilçeye giriş ve çıkış yapabileceği kaydedilen açıklamada, ilçeye bağlı Ormanbağı ve Soğanlı köyleri ile Kayasihar köyünün Kayalık mezrasında da karantina uygulanacağı aktarıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN