FETÖ’cü eski askerler sınırı geçemedi

FETÖ’cü eski askerler sınırı geçemedi

Şırnak’ın Uludere ilçesinden Irak’a yasadışı yollarla geçmeye çalışan ve Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) üye olma suçundan aranan eski astsubaylar, sınırı geçemeden kıskıvrak yakalandı

Edinilen bilgilere göre, Şırnak 48’inci Hudut Tugay Komutanlığı Hudut Özel Harekat Birliği tarafından, Uludere ilçesi Andaç köyü mevkisindeki Türkiye-Irak sınırında yapılan kontrollerde sınırı yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 4 kişi yakalandı. Yapılan incelemede, şahıslardan birinin Kocaeli 2. Sulh Ceza Hakimliğince FETÖ/PDY’ye üye olma suçundan aranan 672 sayılı KHK ile TÜBİTAK’tan ihraç edilen eski astsubay Cumhur Mesut Akkaya olduğu belirlendi. 2 şahsın da Akkaya’nın oğlu ve kızı olduğu tespit edildi. Akkaya’nın üzerinde, “Oğuz Tunç” adına düzenlenmiş sahte kimlikte bulundu.Diğer şahsın ise hakkında “yurtdışına çıkış yasağı” bulunan ve 672 sayılı KHK ile TÜBİTAK’tan ihraç edilen eski astsubay Ö.C. olduğu öğrenildi.Akkaya, Uludere Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanarak Şırnak T Tipi Cezaevine gönderildi. Ö.C. ise Uludere Sulh Ceza Hakimliğince “yasadışı sınır geçiş” suçundan 3 bin TL para cezası verilerek serbest bırakıldı.

ŞIRNAK/İHA



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN