Şişecam Kovid-19 savaş açtı, hisseleri fırladı

Şişecam Kovid-19 savaş açtı, hisseleri fırladı

Şişecam Topluluğu, cam yüzeylerde koronavirüsü (corona virüs) de dahil olmak üzere virüs ve bakterileri etkisiz hale getiren özel bir kaplama teknolojisi geliştirdiğini duyurdu. Haberin ardından Şişecam'ın hisseleri fırladı.

Şişecam Topluluğu, cam yüzeylerdeki virüs ve bakterileri etkisiz hale getiren özel bir kaplama teknolojisi geliştirerek, salgına karşı sürdürülen mücadeleye katkı sağlayacak 'Antimikrobiyal V-Block Teknolojisi'ni hayata geçirdi.

"GEREKLİ İZİNLERDEN SONRA SATIŞA ÇIKACAK"

Şişecam Topluluğu'ndan Kamuyu Aydınlatma Platformu’na gönderilen açıklamaya göre, Antimikrobiyal VBlock Teknolojisi'nin devam eden ruhsatlandırma ve gerekli resmi izin süreçlerinin tamamlanmasının ardından öncelikle cam ev eşyası ürünlerine uygulanması ve yurt içi pazarda satışa sunulması planlanıyor. Sonrasında bu ürünlerine tüm dünya pazarlarına ulaştırılması hedefleniyor.

"YÜZDE 5 ÜZERİNDE RPİM YAPTI"

Açıklamaya göre, teknoloji gelecek dönemde cam ambalaj, mimari camlar ve beyaz eşya camlarına da uygulanacak. Açıklamanın ardından bu sabah güçlü alımlarla karşılaşan topluluk hisseleri yüzde 5'in üzerinde prim yaptı.

"KOVİD-19 MÜCADELESİNE DESTEK VERECEK"

Oyak Yatırım'ın değerlendirmesinde, haberin Şişecam Topluluğu hisseleri için pozitif olduğu belirtilirken, İş Yatırım'ın notunda da ifadeleri kullanıldı: "Ürünün başarılı bir şekilde hayata geçirilmesi durumunda, özellikle Kovid-19 nedeniyle zor günler geçiren hotel/restaurant/cafe sektöründen yoğun bir talep olacağını düşünüyoruz. Ek olarak, Kovid-19'dan bağımsız olarak da bu teknolojinin sektörde devamlılığı olan bir talep yaratacağını düşünüyoruz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN