İpotekli konut satışında sert düşüş

İpotekli konut satışında sert düşüş

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Haziran ayına ilişkin konut satış istatistiklerini açıkladı

Verilere göre Sivas’ta 2019 Haziran ayında konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 53,52 oranında azaldı. 2018’in Haziran ayında 966 konutun satıldığı Sivas’ta 2019’un aynı ayında 449 konut satılabildi. 2018’in ilk 6 ayında 4 bin 474 konutun satıldığı Sivas’ta 2019’un ilk yarısında satılan konut sayısı ise 3 bin 33’e geriledi.

TÜİK’in açıkladığı konut satış istatistiklerine göre ‘ipotekli satış’ olarak nitelendirilen konut kredili satışlar da Sivas’ta Haziran’da büyük düşüş gösterdi. 2018 Haziran’da 352 ipotekli konutun satıldığı Sivas’ta 2019 Haziran’da 52 ipotekli konut satılabildi. 2018’in ilk 6 ayında Sivas’ta bin 291 ipotekli konut satılırken 2019’un ilk yarısında bu sayı 463’e geriledi.“Faiz oranları düşürülsün”Kentte ipotekli konut satışında yaşanan düşüşü değerlendiren Sivas Emlak Müşavirleri ve Danışmanları Derneği (SEMDER) Başkanı Kerim Çayır, “Yetkili kurumlardan tek isteğimiz konut kredi faiz oranlarının düşürülmesidir. Milyonlarca kişinin geçim kaynağı olan emlak sektörü Türkiye’nin omurgasıdır. Devletimizin bir an evvel bu yönde çalışma yapmasını beklemekteyiz. Sivas’ta konut fiyatları artış göstermez iken buna karşılık satışların düşmesi sıkıntıları bir bir beraberinde getirmektedir. Bu şekilde devam etmesi beklentilerimizin tamamen dışındadır” dedi.

SİVAS/İHA


(FOTOĞRAF)



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN