Sivilce neden olur? Sivilce nasıl geçer?

Sivilce neden olur? Sivilce nasıl geçer?

Sivilce, kadın erkek fark etmeden her yaş grubunda görülen bir deri hastalığıdır. Sivilce, gençlerde daha fazla görülür ve yara izlerine neden olur. Evde uygulayabileceğiniz doğal yöntemlerle bu durumdan kurtulabilirsiniz. İşte bilmeniz gerekenler…

Sivilce, yağ bezlerinin yoğun olduğu yüz, sırt gibi deride ortaya çıkan bir durumdur. Sivilce bir deri hastalığıdır ancak bazen bazı hastalıkların belirtisi olarak da çıkabilir. İlaç kullanmadan evde uygulayabileceğiniz basit malzemelerle bu duruma çare bulabilirsiniz. İşte tüm bilgiler…

SİVİLCE

Sivilce, hemen hemen her yaş grubunda ortaya çıkan bir durumdur. Ciltteki kıl foliküllerinin tıkanmasıyla sivilceler meydana gelir. Hormonal değişiklikler ve genetik yatkınlık sivilcelerin en büyük nedenidir. Öte yandan cilde uygun olmayan kozmetik ürünleri ve sabunlarda çildin gözeneklerini tıkar ve sivilceye neden olur.

NASIL GEÇER?

Yoğurt: İçerisinde bulunan laktobasil sayesinde yoğurt, cildin doğal halini korumada etkilidir. Öte yandan yoğurt, sivilceleri de önlüyor.

Havuç: Havuç içerisinde bulunan A vitamini sayesinde sivilceleri önler. Antioksidan etkisi sayesinde havuç, vücudu arındırır.

Limon: Limon antioksidan özelliği sayesinde ciltte sivilce oluşumunu önler.

Sarımsak: Sarımsak antibakteriyel özelliği sayesinde sivilceleri önler.

19-11/29/sivilce.jpg

NE İYİ GELİR?

Cildinizi yumuşak bir sabunla günde 2 kez yıkayın. Sabunun cildinizi kurutmamasına dikkat edin.

Sivilcelerle oynamayın. Sivilceleri sıkmanız derin izlere neden olabilir.

Haftada 2 kez yapacağınız kil maskesi, cildinizi yağlardan kurtaracaktır.

Haftada 1 kez buhar banyosu yaparak cildinizde gözeneklerin genişlemesini sağlayın. Gözeneklerinizin genişlemesiyle siyah noktalardan kurtulacaksınız..

Yağlı yiyeceklerden uzak durun. Meyve ve sebze ağırlıklı beslenin.

Hormonlarınızın düzgün çalışması için her gece en az 7 saat uyuyun.

Makyaj ürünlerinizin sivilceye neden olmayacağından emin olun. Makyaj yaparken kalın fondöten yerine ince pudra tercih edin. Yüzünüzü mutlaka su bazlı nemlendiricilerle nemlendirin.

Günde bir fincan içeceğiniz rezene ve ıhlamur cildinizdeki mikropları temizlemenize faydalı olacaktır.

Sizde sivilceye neden olan yiyecekleri takip edin ve ondan uzak durun.

Yağlı saçlara sahipseniz saçlarınızın yüzünüze temasına dikkat edin. Yağlı saçlar boyun ve sırtta da sivilceye neden olmaktadır.

Güneş, sivilcelerin daha çok çıkmasına neden olur. Bu nedenle çok fazla güneşlenmekten ve solaryumdan uzak durun.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN