SMO'dan cevap gecikmedi! Ruslar yeniden alevlendirdi

SMO'dan cevap gecikmedi! Ruslar yeniden alevlendirdi

Rusya’nın TSK kontrolündeki petrol rafine tesislerini balistik füzelerle 200 km öteden vurduğu iddiası üzerine Özgür Suriye Ordusu’nun Menbiç’e saldırı düzenlediği bildirildi.

KARAR | DIŞ HABERLER

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında kontrol altına aldığı Suriye’nin kuzeyinde karşılıklı saldırılar devam ediyor. Rusya’nın TSK kontrolündeki petrol rafine tesislerini balistik füzelerle 200 km öteden vurduğu iddia edilirken, saldırıların akabinde Özgür Suriye Ordusu’nun Menbiç’e saldırı düzenlediği bildirildi.

Dün gece, Rusya’ya ait olduğu iddia edilen balistik füzelerle Türk Silahlı Kuvvetleri’nin desteklediği Özgür Suriye Ordusu kontrolündeki Cerablus ve El-Bab’da bulunan petrol rafine tesislerine saldırı gerçekleştirilmişti. Rusya Araştırmaları Enstitüsü’nün (RUSEN) sosyal medyada yaptığı bir paylaşımda, üç kişinin ölümüne ve 28 kişinin yaralanmasına neden olan balistik füzenin Rus yapımı bir Toçka füzesi olduğu iddia edildi.

Rusya kaynaklı olduğu sanılan füzeli saldırının akabinde, Özgür Suriye Ordusu’nun terör örgütü YPG/PKK kontrolündeki Menbiç ve Halep’in kuzeyindeki Tel Rıfat’a hava saldırısı gerçekleştirdiği iddia edildi. Füzelerle, Rus güçlerine saldırı düzenleyen grupların vurulduğu öne sürüldü.

Saldırıda kullanılan Toçka balistik füzelerinin bir ay önceden bölgeye getirildiği öne sürülmesine karşın, Toçka füzelerinin yerini alması planlanan İskander füzelerinin de saldırıda kullanıldığı iddia edildi. RUSEN’in bildirdiğine göre, saldırıda kullanılan füzelerin, bölgeye 200 km uzaklıkta bulunan Lazkiye’ye bağlı Jableh’den atıldığı öne sürüldü.

İSKANDER FÜZE SİSTEMİ NEDİR?

Harekat menzili 50 ila 500 km arasında olan Rus yapımı kısa menzilli balistik füze sistemi İskander’in; misket bombası, termobarik, yüksek patlayıcı parçalanmalı savaş başlığı, sığınak delici ve radarsavar görevleri için bir elektromanyetik darbe de dahil olmak üzere birçok farklı konvansiyonel savaş başlığı bulunuyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN