Sokağa çıkma yasağı kimlere getirildi? 2020 sokağa çıkma yasağı cezası ne kadar?

Sokağa çıkma yasağı kimlere getirildi? 2020 sokağa çıkma yasağı cezası ne kadar?

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (corona virüs) ülkemizde görülmeye başlamayınca alına tedbirler ardı ardına geldi. Birçok ülkede tüm vatandaşlara yönelik sokağa çıkma yasağı getirilirken ülkemizde belli yaşlara getirildi. Peki sokağa çıkma yasağı kimlere getirildi? İşte detaylar…

Koronavirüsün yayılmasını engellemek amacı ile pek çok tedbir alındı ve alınmaya devam ediyor. Tam anlamı ile sokağa çıkma yasağı getirilmemiş olsa da risk gruplarına yönelik sokağa çıkma yasağı getirildi. Peki sokağa çıkma yasağı cezası ne kadar? Tüm bilgiler karar.com’da…

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KİMLERE GETİRİLDİ?

İlk olarak sokağa çıkma yasağı büyük risk grubu olan 65 yaş ve üstü için getirilmişti. Yasağı dinlemeyip çıkanlar için ise para cezası olacağı bildirildi. Geçtiğimiz günlerde koronavirüse ilişkin açıklamalar bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sokağa çıkma yasağının 20 yaş ve altı için başlatıldığını duyurdu. 1 Ocak 2000 ve üstü yıllarda doğanları ilgilendiren yasak. 18 ile 20 yaş arasında olan gençlerin istisnai durumları için İçişleri Bakanlığı tarafından ek genelde yayınlandı.

20 yaş altı ve 65 yaş üstü tüm vatandaşların sokağa çıkma yasağı bulunuyor. Ancak 18 ve 20 yaş aralığında olanların istisnai durumları için İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilin valiliğine ek genelge gönderildi.

18 ve 20 yaş arası için 81 ilin valiliğine gönderilen genelge de şunlar yazıyor;

01.01.2000 ile 01.01.2002 tarihleri arasında dünyaya gelmiş (18-20 yaş aralığında) olmak;

Kamu kurum ve kuruluşlarında memur, sözleşmeli personel veya işçi statüsünde görevli olanlar,

Özel sektörde düzenli bir işe sahip olan ve sosyal güvenlik kayıt belgesi ile bu durumu belgeleyenler,

Tarımsal üretimin sürekliliği açısından önemli bir fonksiyona sahip olan ve iller arasındaki planlama, seyahat ve konaklama koşulları 03.04.2020 tarih ve 6202 sayılı Genelgemiz ile düzenlenen mevsimlik tarım işçileri, 03.04.2020 tarih ve 6235 sayılı sayılı Bakanlık Genelgesi ile getirilen sokağa çıkış yasağından muaf tutulacak. Bu istisnalar 01.01.2002 tarihinden sonra doğanlara (18 yaşından küçüklere) uygulanmayacak.

Sokağa çıkma yasağından muaf olan vatandaşlar muaf olduklarını kanıtlayan belgeleri yanlarında bulundurmak zorundalar denetimler sırasında bu belgeleri yetkili kişilere göstermekle yükümlüler.

CEZASI NE KADAR?

Sokağa çıkma yasağını delen vatandaşlar için uygulanacak para cezası 3 bin 156 TL’dir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN