Sokakta çocuğa şiddet uygulayan zanlı serbest kaldı

Kendisini rahatsız ettiği gerekçesiyle bir çocuğa şiddet uyguladığı için tutuklanan M.A.'nın tahliyesine karar verildi.

Şanlıurfa'da M.A adlı şahıs küçük bir çocuğun dükkanına gelip kendisini rahatız ettiği gerekçesiyle sert bir şekilde dövüp sonra da kaldırıp yere vurmuştu. Olaydan sonra tutuklanan M.A.'nın yargılanmasına başlandı. Mahkeme heyeti, sanığın tutuksuz yargılanmasına hükmetti.

Şanlıurfa 6. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık M.A. Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığı ile bağlandı.

Duruşmada, davaya müdahil olan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Şanlıurfa Barosu Çocuk Hakları Komisyonu avukatları ile sanık avukatı da hazır bulundu.

Çocuğun sürekli iş yerine gelerek kendisini rahatsız ettiğini, çocuğa ikaz amaçlı tokat attığını, onu havaya kaldırdığı esnada kolunun sakat olması nedeniyle yere düşürdüğünü iddia eden sanık, olaydan pişmanlık duyduğunu belirtti.

Baro avukatları ise sanığın soyut beyanlarda bulunduğunu, somut bir delil olmadığını bildirerek, çocuğa haksızlık yapılmaması gerektiğini beyan etti.

Mahkeme heyeti, davaya ilişkin delillerin toplandığına karar verip sanığın tutuksuz yargılanmasına hükmetti ve duruşmayı erteledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN