Somali'deki katliamı üstlenen Eş-Şebap: İşbirlikçi Türkleri hedef aldık

Somali'deki katliamı üstlenen Eş-Şebap: İşbirlikçi Türkleri hedef aldık

Somali'de 2 Türk vatandaşı dahil en az 80 kişinin öldüğü bombalı saldırıyı El Kaide bağlantılı Eş Şebap terör örgütü üstlendi. Saldırıda Türk vatandaşlarını taşıyan konvoyun hedef alındığını belirten Eş Şebap sözcülerinden Şeyh Ali Mahmud "Müslüman Somali halkına acı veren kayıplar için çok üzgünüz, hayatını kaybeden Müslümanlara baş sağlığı diliyoruz" açıklaması yaptı.

Somali'de 2 Türk vatandaşı dahil en az 80 kişinin öldüğü bombalı saldırıyı El Kaide bağlantılı Eş Şebap terör örgütü üstlendi.

"TÜRK KONVOYUNU HEDEF ALDIK"

BBC Türkçe'nin haberine göre, kalabalık bir caddede bomba yüklü araçla düzenlenen saldırının ardından Eş Şebap sözcülerinden Şeyh Ali Mahmud, sesli mesaj yayımlayarak saldırıda hedefin, Somali hükümetiyle iş birliği yapan ve Türkiye'den gelenleri taşıyan bir konvoy olduğunu belirtti. Saldırıda ölen onlarca Somalili için özür diledi:

"Müslüman Somali halkına acı veren kayıplar için çok üzgünüz, hayatını kaybeden Müslümanlara baş sağlığı diliyoruz. Yaralananlara ve malları zarar görenlere geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz."

NE OLMUŞTU?

Somali'nin başkenti Mogadişu'da hafta sonu gümrük merkezi yakınlarında bomba yüklü araç, üniversite öğrencilerini taşıyan otobüsün geçişi sırasında infilak ettirilmiş, yaklaşık 80 kişi hayatını kaybetmişti.

Türkiye'nin Mogadişu Büyükelçisi Mehmet Yılmaz, saldırıda iki Türk vatandaşının da hayatını kaybettiğini açıklamıştı.

Türkiye Sağlık Bakanlığı da çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği saldırının ardından yaralıların tedavisine destek vermek amacıyla harekete geçmiş, bu kapsamda Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve cerrahi personelden oluşan 20 kişilik ekip Somali'ye gönderilmişti.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN