Somon carpaccio nasıl yapılır? Somon carpaccio tarifi, malzemeleri ve püf noktası

Somon carpaccio nasıl yapılır? Somon carpaccio tarifi, malzemeleri ve püf noktası

İtalyan mutfağının en eşsiz lezzetlerinden somon carpaccioyu evinde denemek isteyenler için harika bir tarifimiz var. Sizlerde Somon carpaccio nasıl yapılır? Somon carpaccio tarifi, malzemeleri ve püf noktası nedir?’ sorularını merak ediyorsanız haberimize bir göz gezdirmenizde fayda var…

Çiğ sığır etinin ince dilimlenmesi ile hazırlanan atıştırmalık bir İtalyan yemeği olan carpaccio, günümüzde somon ve sebze ilede yapılmakta. Carpaccionun lezzet veren malzemeleri ise genelde peynir, parmesan, karper, zeytinyağıdır. Adını ise İtalyan Rönesans ressamı olan Vittore Carpaccio'dan almıştır. Peki Somon carpaccio nasıl yapılır? Somon carpaccio tarifi, malzemeleri ve püf noktası nedir? İşte detaylar…

SOMON CARPACCİO NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

100 gram somon eti
Yarım greyfurt
1/4 limonun suyu
Yarım demet roka
1 adet portakal
gram labne peyniri
10 gram kırmızı havyar
Tuz

TARİFİ

Somon etinizi derin bir kaseye alarak işe başlayınız. Üzerine greyfurt suyu, tuz, toz şeker ve limon suyunu ekleyiniz. 4 saat buzdolabında dinlendiriniz. Roka yapraklarınızı tuzlayan.Portakallarınızın kabuğunu soyun ve ardından ince ince dilimleyerek roka yapraklarının üzerine yerleştirin. Soman etinizi marinattan çıkarın ve dilimleyin. Daha sonra roka ve portakal dilimlerinin üzerine onlarıda yerleştirin. Labne peynirinizin içine kırmızı havyar ekleyerek karıştırın ve marine somununuzun sosundan biraz ilave ederek yeni bir sos elde edin. Dereotu ile servis edebilirsiniz.

PÜF NOKTASI

Etin donmadan soğuk hale getirilmesi ince ince kesilebilmesi için en önemli noktadır. Carpaccio hazırlarken kullandığınız zeytinyağının kalitesi ise en önemli olandır.

TARİHİ

Carpaccio adını efsaneler göre İtalyan Rönesans ressami olan Vittoria Carpaccio'dan almıştır ve 1950 senesinde Venedikli bir aşçı olan Giuseppe Ciriani, sığır etini pişmiş sevmeyen bir müşterisi iiçin sığır etini ince ince dilimleyerek sunmuştur. Aynı sene Venedik'te çalışmaları sergilenen ressamın şerefine, yemeğe onun ismini verme zarifliğinde bulunulmuştur. Carpaccio'nun pekçok resmi vardır ancak hiç biri yemekler ile ilgili değildir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN