Son dakika | Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman görevden alındı

Son dakika | Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman görevden alındı

Son dakika gelişmesi... Yalova Belediyesi'nde yürütülen 'zimmete para geçirme' soruşturması kapsamında Başkan Vefa Salman, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırıldı. Aynı soruşturma Başkan Yardımcısı Halit Güleç de cezaevinde tutuklu bulunuyordu.

İçişleri Bakanlığı, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ın görevden alındığını duyurdu.

Bakanlığın açıklaması şu şekilde:

"Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ve şu an tutuklu olan Belediye Başkan Yardımcısı Halit GÜLEÇ Anayasanın 127'nci maddesinin dördüncü fıkrası ile 5393 sayılı Belediye Kanununun 47'nci maddesi gereğince geçici bir tedbir olarak İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırılmıştır."

PARAYI ZİMMETİNE GEÇİRME SUÇLAMASI

Yalova Belediyesi'nde muhasebe bölümünde çalışan ve yüklü miktarda parayı zimmetine geçirip ortadan kaybolduğu öne sürülen Reşat Elgin'in Denizli'de yakalanmasının ardından başlatılan soruşturma kapsamında, Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç, Güleç'in şoförü B.E. ile sekreteri B.T. ve para aktarıldığı iddia edilen paravan şirketin sahibi müteahhit B.B., polis ekipleri tarafından Yalova Belediyesi'nde gözaltına alınmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN