11 Nisan'da seçilen Çad Cumhurbaşkanı çatışmada hayatını kaybetti

11 Nisan'da seçilen Çad Cumhurbaşkanı çatışmada hayatını kaybetti

Çad Cumhurbaşkanı İdris Deby Itno'nun hafta sonu çatışmada yaralandığı ve hayatını kaybettiği açıklandı.

Ordu Sözcüsü Azem Bermandoa Agouna, Çad Cumhurbaşkanı İdris Deby Itno'nun, cephe hattında çıkan çatışmada yaralanarak yaşamını yitirdiği duyurdu. Agouna, hafta sonu ülkenin kuzeyinde ayrılıkçılara karşı düzenlenen operasyona katıldığını, çıkan çatışmada yaralandığını ve bugün hayatını kaybettiğini duyurdu.
Itno, 11 Nisan'da yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerini yüzde 79,32 oyla kazanarak 6. kez seçilmişti.

Çad Cumhurbaşkanı İdris Deby Itno, partisi Ulusal Kurtuluş Hareketi ile iktidara geldiği 1990'dan bu yana ülkeyi yönetiyordu.

300 AYRILIKÇI ETKİSİZ HALE GETİRİLMİŞTİ

Çad ordusu, Çad'da Değişim ve Uyum Cephesi (FACT) adlı silahlı gruba üye 300 ayrılıkçının, düzenlenen operasyonda etkisiz hale getirildiğini duyurmuştu.

Ordu tarafından yapılan yazılı açıklamada, ülkenin batısındaki Kanem bölgesinde, FACT grubuna yönelik operasyonda çatışma çıktığı, 300 ayrılıkçının etkisiz hale getirildiği, 150'sinin de yakalandığı belirtilmişti.

General Azem Bermandoa Agouna, çatışmada 5 askerin yaşamını yitirdiğini, 36'sının ise yaralandığını kaydetmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN