Son dakika! 21 ilde muvazzaflara operasyon... Çok sayıda gözaltı kararı var

Son dakika! 21 ilde muvazzaflara operasyon... Çok sayıda gözaltı kararı var

Son dakika haberi... Terör örgütü FETÖ'nün TSK bünyesindeki yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 19'u muvazzaf 24 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkartıldı. Şüphelilerin yakalanması için 12 ilde eş zamanlı operasyon başlatıldı. Benzer bir operasyon Van'da da başlatıldı. FETÖ'nün avukat yapılanmasına yönelik 19 ilde düzenlenen operasyonda da 55 şüpheli gözaltına alındı.

Balıkesir, Van, İzmir merkezli birçok ilde peş peşe operasyonlar düzenlendi.

Balıkesir merkezli 21 ilde FETÖ'nün TSK yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında operasyon başlatıldı.

Balıkesir dahil bazı illerde ankesörlü ya da kontörlü telefonlarla arandıkları ve haklarında örgütle irtibatlı olduklarına dair beyanlar bulunduğu belirlenen 24 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

44 ADRESE BASKIN

Bunun üzerine Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesince 19'u muvazzaf, 5'i de TSK ile ilişiği kesilmiş 24 şüpheliye yönelik 21 ilde 44 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Muvazzaf askerlerden birinin yüzbaşı, birinin üsteğmen, 17'sinin astsubay olduğu bildirildi.

VAN VE TOKAT'TA DA OPERASYON

Van merkezli FETÖ'nün TSK yapılanmasına düzenlenen operasyonda bazıları muvazzaf asker olmak üzere 17 kişi gözaltına alındı.

Tokat'ta FETÖ'nün mütevelli grubuna yönelik soruşturmada 15 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

AVUKAT YAPILANMASINA BASKIN

FETÖ'nün avukat yapılanmasına yönelik 19 ilde düzenlenen operasyonda 55 şüpheli gözaltına alındı.

İzmir merkezli 19 ilde düzenlenen operasyonda, örgüt evlerinde kalan ve mahrem imamlarla irtibatlı olan 66 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Operasyonda 27'si avukat, 1'i teğmen olmak üzere 55 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltı kararı verilen şüphelilerden 5'inin yurt dışında olduğu tespit edildi.

'JANDARMA İMAMLARI' ARANIYOR

Kocaeli merkezli 9 ilde FETÖ'ye operasyon düzenlendi.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Jandarma Genel Komutanlığı'nın mahrem hizmet yapılanmasının deşifre edilmesine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 11 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Kocaeli merkezli 9 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda, 11 şüpheli gözaltına alındı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN