Son dakika: ABD’de tsunami endişesi! Ülke 7.5 ile sallandı | Son depremler

Son dakika: ABD’de tsunami endişesi! Ülke 7.5 ile sallandı | Son depremler

Son dakika haberi... ABD'de Alaska açıklarında 7.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem sonrası yetkililer tsunami uyarısı yaptı.

Son dakika haberine göre; PTWC'nin resmi Twitter hesabı üzerinden yapılan açıklamada, “Güney Alaska ve Alaska Yarımadası için bir tsunami uyarısı 7,5 büyüklüğündeki bir deprem nedeniyle yürürlükte” ifadesi kullanıldı.

TSUNAMİ UYARISI 

Tsunami.gov adresinde Pasifik Okyanusu'ndaki hareketlenmenin teknik detaylarına yer verildi. Alaska'nın Pasifik kıyı bölgesine 65 kilometre açıkta bulunan Kennedy girişiyle 128 kilometre kuzeydoğusunda bulunan Unimak geçidi arasında kalan bölgede tsunami tehlikesinin tespit edildiği belirtildi.

ABD'nin Pasifik kıyı şeridinde yer alan diğer bölgeleri için tsunami tehlikesinin seviye tespiti üzerine çalışmaların devam ettiği, bir sonraki açıklamada bununla ilgili bilgilerin de paylaşılacağı bildirildi.

"OKYANUS KIYISINA YAKLAŞMAYIN"

Açıklamada, Alaska'nın kıyı şeridinde yaşayanların, daha yüksek bölgelere çekilmeleri, bulundukları binaların üst katlarına çıkmaları ve herhangi bir gerekçeyle okyanus kıyısına yaklaşmamaları istendi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN