Son dakika! AB'de Barış Pınarı depremi: BMGK'yı acil toplantıya çağırdılar

Son dakika! AB'de Barış Pınarı depremi: BMGK'yı acil toplantıya çağırdılar

BMGK’nın AB’li üyeleri, Almanya, İngiltere, Fransa, Polonya ve Belçika, Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı'nın ardından Suriye’deki son gelişmeleri ele almak ve Suriye’ye olası operasyonu görüşmek üzere Konseyi “acil” toplantıya çağırdı.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, BM Güvenlik Konseyindeki Avrupa Birliği (AB) üyesi 5 ülke İngiltere, Almanya, Fransa, Belçika ve Polonya, Suriye'nin kuzeydoğusundaki gelişmeleri görüşmek üzere toplantı talebinde bulundu.

Konseyin yarın kapalı oturumda toplanması bekleniyor. BMGK Rusya’nın ve çoğunlukla onla hareket eden Çin’in tutumu önemli.

AB OPERASYONDAN RAHATSIZ

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeydoğusuna yönelik hava ayağını başlattığı Barış Pınarı Harekatı ile ilgili Avrupa Birliği'nden (AB) ilk açıklamayı, Avrupa Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker yapmıştı. 

Avrupa Parlamentosu'nda konuşan Avrupa Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker, Ankara'ya itidalli davranma ve Suriye'deki Barış Pınarı Harekatını durdurma çağrısı yaptı.

'HİÇBİR ŞEKİLDE MALİYET ÜSTLENMESİNİ BEKLEMEYİN'

Juncker "Türkiye'nin Suriye sınırında anlamamız gereken güvenlik kaygıları var. Ancak Türkiye ve diğer aktörlere itidal çağrısında bulunuyoruz. Plan, sözde bir güvenli bölge oluşturulmasını da içeriyorsa, AB'den hiçbir şekilde maliyetini üstlenmesini beklemeyin" dedi.

AJANSLAR

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN