Son dakika! Ankara Barosu'ndan, Ceren Damar'ın katilinin avukatı Vahit Bıçak için soruşturma

Son dakika! Ankara Barosu'ndan, Ceren Damar'ın katilinin avukatı Vahit Bıçak için soruşturma

Son dakika haberi... Ankara Barosu, akademisyen Ceren Damar Şenel'in katili olan ve ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edilen Hasan İsmail Hikmet'in avukatı Vahit Bıçak ile ilgili disiplin soruşturması başlattı. Avukat Bıçak'ın duruşmadaki tavrı ve kullandığı ifadeler tepki çekmişti.

Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel'in öldürülmesine ilişkin davada, öğrencisi Hasan İsmail Hikmet ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırıldı.

Dünkü karar duruşmasında sanık avukatı Vahit Bıçak'ın, Ceren Damar Şenel'in 15 Temmuz'u desteklediğinden müvekkilinin öldürme kastı olmadığına kadar uzanan, Şenel'i ve ailesini rencide eden ifadeleri, müdahil avukatlarının ve izleyicilerin tepkisini çekmişti.

'SAVUNMA SINIRINI AŞTI'

Ankara Barosu Yönetim Kurulunun, avukat Bıçak'ın savunma sınırını aştığı değerlendirilen sözlerini bugünkü toplantısında değerlendirdiği bildirildi. Yönetim kurulunun bu sözlerle ilgili olarak savunma sınırının aşılarak meslek kurallarının ihlal edildiği gerekçesiyle soruşturma açılması kararı aldığı duyuruldu.

BAKAN GÜL: ÖNCE İYİ BİR İNSAN OLMAYA ÇALIŞIN

Ceren Damar Şenel cinayeti davası kararına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de şu sözleri kaydetmişti:

"Nihayet modern hukuk, savunmanın etik ve yasal sınırlarını belirleyen kurallar öngörmüştür. Çünkü insan onurunun dokunulmazlığı, bütün hakların üzerindedir. Ceren Damar davasında vicdanların feryadını işiten yargı, kazanmak için her yolu mübah gören anlayışa itibar etmeyerek masum bir kadının hatırasını korumuş, insan onurunun kırılmasına da izin vermemiştir."

Paylaşımının sonunda Ceren Damar Şenel'e bir kez daha Allah'tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı dileyen Bakan Gül, "Cenazesi başında sevgili eşinin dediği gibi; iyi bir hukukçu, iyi bir mühendis, iyi bir doktor değil önce iyi bir insan olmaya çalışın" ifadesini kullandı. 

  

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN