Son dakika! Ankara Valiliği'nden bir yasak daha: Market ve pazarlara çocuklar giremeyecek

Son dakika! Ankara Valiliği'nden bir yasak daha: Market ve pazarlara çocuklar giremeyecek

Son dakika haberi... Ankara Valiliği, çocukların market ve pazarlara girişini yasakladı.

Ankara Valiliği, kentteki pazar yerleri ve marketlere çocukların girişi ile internet tabanlı uygulamalar aracılığıyla yolcu taşınması yasaklandı.

ÇOCUKLARA MARKET VE PAZAR YASAĞI

Valiliğin Twitter hesabından yapılan paylaşımda, şunlar kaydedildi:

"Koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında Ankara genelinde pazar yerleri ve hiper, süper ve küçük marketler dahil her türden alışveriş mekanlarına çocukların girişi, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun 27 Mart 2020 tarih ve 2020/11 kararı gereğince yasaklanmıştır."

UYGULAMA İLE YOLCU TAŞIMAK DA YASAKLANDI

Öte yandan "Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun kararıyla Ankara'da taksi ve benzeri araçların şehirler arası toplu ulaşım aracına dönüşümüne neden olacak ya da internet tabanlı uygulamalar vasıtasıyla yolcu taşımasının da yasaklandığı" belirtildi.

TÜRKİYE'DE SON DURUM NE?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs nedeniyle dün 16 kişinin daha hayatını kaybettiğini açıklamıştı. Böylece koronavirüsten ölenlerin sayısı 108'e yükselmişti.

Koca, Twtitter sayfasından Türkiye'deki koronavirüs hastalarıyla ilgili son verileri paylaşmıştı. Dün yapılan 7 bin 461 testin bin 704'ünün pozitif çıktığını duyuran Koca, vaka sayısının da 7 bin 402'ye yükseldiğini söylemişti.

445 HASTA YOĞUN BAKIMDA

Koca'nın paylaştığı tablodaki verilere göre koronavirüs salgını nedeniyle Türkiye'de 445 hasta yoğun bakımda tedavi görürken, entübe hasta sayısı ise 309.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN