Son dakika! Azerbaycan kritik noktayı ele geçirdi

Son dakika! Azerbaycan kritik noktayı ele geçirdi

Azerbaycan ordusu, Ermeni güçlerin Azerbaycan sivil yerleşim birimlerine ateş açması üzerine başlattığı karşı saldırıda, Murovdağ zirvesinde kontrolü ele geçirdi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, zirvenin ele geçirilmesi ile işgal altındaki bölgeleri Ermenistan'la birleştiren kara yolu Azerbaycan ordusu tarafından izlenebilecek.

Bu hamle Ermenistan'dan işgal altındaki Kelbecer ve Ağdere'ye askeri yük taşınmasını önlemeye olanak sağlıyor.

Ayrıca, Azerbaycan ordusunun operasyonları devam ediyor.

harita.jpgharita-001.jpg

SICAK CEPHEDE BUGÜN YAŞANANLAR

AZERBAYCAN'DA SEFERBERLİK İLAN EDİLDİ

Azerbaycan Meclisi’nde yapılan oturumun ardından Ermenistan saldırılarına karşı savaş hali ilan edildi. Öte yandan başkent Bakü’nün de aralarında bulunduğu birçok kentte gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

ERMENİSTAN DA SEFERBERLİK İLAN ETTİ

Yaşananların ardından Ermenistan da sıkıyönetim ilan edildiği duyuruldu. Ermenistan Başbakanı Paşinyan, sıkıyönetim ilan edildiğini ve topyekun seferberlik kararı alındığını duyurdu.

ANKARA’DAN AZERBAYCAN'A DESTEK MESAJI

Yaşananların ardından Ankara’dan bir açıklama geldi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, “Uluslararası hukukun açık ihlali olan ve sivil kayıplara da yol açan Ermeni saldırısını şiddetle kınıyoruz. Bu saldırılarla Ermenistan bölgede barış ve istikrarın önündeki en büyük engel olduğunu bir kez daha göstermiştir. Azerbaycan, halkını ve toprak bütünlüğünü korumak için meşru müdafaa hakkını elbette kullanacaktır. Bu süreçte, tek yürek olarak Türkiye'nin Azerbaycan'a desteği tamdır” dedi.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU: SAHADA DA MASADA DA YANINDAYIZ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Çözümsüzlükten fayda sağlayacağını düşünen Ermenistan yine haddini aşmıştır, bu defa yanıtını sahada almaktadır. Sahada ve masada can Azerbaycan’ın yanındayız" dedi.

ERMENİSTAN'A AİT MÜHİMMAT DEPOSU İMHA EDİLDİ

Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından, Azerbaycan ordusunun Ermenistan ordusuna ait bir mühimmat deposunu imha ettiği görüntüler paylaşıldı.

azerbaycan.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (11)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
11 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN