Son dakika! Bağdat'ta intihar saldırısı

Son dakika haberi... Irak'ın başkenti Bağdat'ta bir pazar yerinde çifte intihar saldırısı düzenlendi. Gelen ilk bilgilere göre, ilk bilgilere göre en az 28 kişi hayatını kaybetti, 73 kişi yaralandı.

Uluslararası haber ajansı Reuters'ın geçtiği son dakika haberine göre, Irak’ın başkenti Bağdat’ın merkezinde bir pazar yerinde çifte intihar saldırısı düzenlendi. 

20210121-2-46478677-61795196.jpg

ÖLÜ VE YARALILAR VAR

Irak Resmi Haber Ajansı, Bağdat'ın Tayaran semtinde gerçekleşen saldırılarda 28 kişinin öldüğünü, 73 kişinin yaralandığını bildirdi. 

resim1-17167502.jpg

Ölenlerin çoğunun siviller olduğu belirtilirken saldırıların sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı.

TÜRKİYE'DEN KINAMA

Dışişleri Bakanlığı, terör saldırısını en güçlü ifadelerle kınayarak Irak'ın yanında olduğunu vurguladı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Bağdat'ta bir pazar yerinde düzenlenen intihar saldırısında çok sayıda ölü ve yaralı olduğunun üzüntüyle öğrenildiği belirtildi.

Hain saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dilenen açıklamada, kardeş Irak halkı ve hükümetine başsağlığı dilekleri iletildi.

Açıklamada, "Bu menfur terör saldırısını en güçlü ifadelerle kınıyor, bu vesileyle, terörle mücadelede dost ve komşumuz Irak'ın yanında olduğumuzu bir kez daha vurguluyoruz." ifadesine yer verildi.

IRAK CUMHURBAŞKANINDAN AÇIKLAMA

Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih, intihar eylemlerine dair yazılı açıklama yaptı.

Sivil vatandaşları hedef alan patlamanın zamanlamasına dikkati çeken Salih, “Karanlık odaklar bu iki patlamayla ulusal kazanımları ve halkın barış ve geleceğini hedef almak istedi. Ülkemizin istikrarını hedef alan bu sahte girişimlerin şiddetle karşısında duruyoruz.” ifadelerini kullandı.

Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi ise henüz bir açıklama yapmadı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN