Son dakika! Bakan Akar'dan 'müzakere' çıkışı: Yunan komşularımız isteksiz

Son dakika! Bakan Akar'dan 'müzakere' çıkışı: Yunan komşularımız isteksiz

Son dakika haberi... Türkiye ile Yunanistan askeri heyetleri arasında yürütülen NATO Karargahı'ndaki müzakereler için Milli Savunma Bakanı Akar 'Yunan komşularımız isteksiz ve birtakım ön koşullarla bu konuları yavaşlatıyor. Toplantıları sonuna kadar destekliyoruz' dedi.

Türkiye ile Yunanistan askeri heyetleri arasında yürütülen NATO Karargahı'ndaki müzakereler için Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar "Yunan komşularımız isteksiz ve birtakım ön koşullarla bu konuları yavaşlatıyor. Toplantıları sonuna kadar destekliyoruz" dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'a da tepki gösteren Akar "Macron buradaki problemlerin üzerine benzin döküyor. Bu da çözümü uzattıkça uzatıyor. Hayal gören Macron'un kendisi" diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da Türkiye'nin Akdeniz'deki deniz yetki alanları anlaşmazlığı konusunu Yunanistan ile görüşmeye başlamak için koşulların uygun olduğunu söylemişti.

Kalın şunları kaydetmişti: "Sadece Türkiye ile Yunanistan ilişkilerinde değil; Türkiye ile AB ilişkilerinde de yeni bir sayfaya geçtiğimizi görmek istiyoruz. Umutluyuz. Şu anki iklimin uygun olduğunu, görüşmelere başlamak için önümüzdeki haftalarda atılması gereken adımlar hakkında ortak bir görüşe ulaştığımızı düşünüyoruz."

NE OLMUŞTU?

Oruç Reis gemisi, Türkiye ile Yunanistan arasında NATO nezdinde başlayan müzakerelerin ardından hafta sonu Antalya Limanı'na geri dönmüştü. Atina yönetimi, atılan adımı 'pozitif bir sinyal' olarak nitelemişti.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis de Navtex süresi uzatılmayan Oruç Reis için "Oruç Reis'in Antalya'ya dönüşü olumlu bir adımdır. Umarım bu adımı başkaları da takip eder. Bu yönde adımlar atılırsa, Yunanistan Türkiye ile yeni bir keşif teması döngüsü başlatmaya hazır" yorumunda bulunmuştu.

24-25 Eylül'de Avrupa Birliği de Doğu Akdeniz'de Türkiye ile Yunanistan arasında doğalgaz arama faaliyetleri nedeniyle yükselen gerilimi ele alacağı özel bir zirve toplantısı planlamıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN