Son dakika! Bakan Dönmez'den 'doğal gaz' açıklaması: Ekonomik olacağını bugünden söyleyebiliriz

Son dakika! Bakan Dönmez'den 'doğal gaz' açıklaması: Ekonomik olacağını bugünden söyleyebiliriz

Son dakika haberi... Karadeniz'deki doğal gaz keşfinin ardından 'Tüketiciye nasıl yansıyacak' sorusu da gündeme geldi. Doğal gaz fiyatlarına ilişkin konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez 'Malın bol olduğu yerde fiyatların düşmesi kaçınılmaz. Her halükarda kendi üreteceğimiz gazın ithal edeceğimiz gaza göre, daha ekonomik olacağını bugünden söyleyebiliriz. Vatandaşlarımız o konuda müsterih olsunlar' dedi.

Karadeniz'deki doğal gaz keşfinin ardından 'Tüketiciye nasıl yansıyacak' sorusu da gündeme geldi.

Doğal gaz fiyatlarına ilişkin konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez "Malın bol olduğu yerde fiyatların düşmesi kaçınılmaz. Her halükarda kendi üreteceğimiz gazın ithal edeceğimiz gaza göre, daha ekonomik olacağını bugünden söyleyebiliriz. Vatandaşlarımız o konuda müsterih olsunlar" dedi.

Dönmez'in açıklamaları şöyle:

"Keşif ile birlikte ithalatımızda ciddi azalma bekliyoruz. Doğal gazı vatandaşlarımızın çok daha ekonomik fiyatlarla kullanabileceği altyapıyı oluşturmuş oluyoruz.

Önümüzde 6 bin kilometrekarelik yeni bir alan daha var. Uzmanlarımız değerlendirmesi, benzer yapıların orada da önümüze çıkabileceği yönünde.

Malın bol olduğu yerde fiyatların düşmesi kaçınılmaz. Her halükarda kendi üreteceğimiz gazın ithal edeceğimiz gaza göre, daha ekonomik olacağını bugünden söyleyebiliriz. Vatandaşlarımız o konuda müsterih olsunlar."

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, herkesin merakla beklediği büyük 'müjde'yi dün açıklamıştı. Erdoğan, "Türkiye tarihinin en büyük doğal gaz keşfini Karadeniz'de gerçekleştirdi" diyerek, Fatih sondaj gemisinin 20 Temmuz 2020'de Tuna-1'de başladığı çalışmasında 320 milyar metreküp doğal gaz rezervi keşfettiğini duyurmuştu.

KARADENİZ'DE TARİHİN EN BÜYÜK KEŞFİ

İŞTE TÜRKİYE'DEN 'MÜJDE' MANZARALARI

İKTİDAR İLE MUHALEFETİ 'FATİH' BİRLEŞTİRDİ

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN