Son dakika! Bakan Koca: Brezilya ile uçuşlar askıya alındı

Son dakika! Bakan Koca: Brezilya ile uçuşlar askıya alındı

Son dakika haberi... Sağlık Bakanı Fahrettin Koca; İngiltere, Danimarka ve Güney Afrika'dan Türkiye’ye uçuşların geçici olarak askıya alındığını hatırlatarak “Bu ülkelere bugün itibariyle artan mutasyonlu virüs kaynaklı vakalar sebebiyle Brezilya da eklenmiştir” dedi.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın yüzde 70 daha fazla bulaşıcı olduğunu duyurduğu ve ardından pek çok ülkede rastlanan mutasyonlu koronavirüs ilk olarak Türkiye’ye giriş yapan 15 kişide de tespit edilmişti.  

Farklı illerden yeni virüs haberleri gelirken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca; üç ülkeden Türkiye’ye uçuşların durdurulduğunu açıklamıştı.  

BREZİLYA'DAN TÜRKİYE'YE UÇUŞLAR ASKIYA ALINDI

Bakan Koca, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı yeni açıklamada, “Mutasyon sebebi ile İngiltere, Danimarka ve Güney Afrika'dan ülkemize olan uçuşlarda geçici durdurma kararı alınmıştı. Bu ülkelere bugün itibariyle artan mutasyonlu virüs kaynaklı vakalar sebebiyle Brezilya da eklenmiştir” dedi.

ÜÇ ÜLKE İLE UÇUŞLAR GECEÇİCİ OLARAK DURDURULMUŞTU

Bakan Koca, diğer ülkelerle uçuşların askıya alındığını şu ifadelerle duyurmuştu:

Koronavirüsün mutasyonuyla İngiltere'de bulaş hızının arttığı bildirilmiştir. Cumhurbaşkanımızın talimatı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızın koordinasyonu ile tedbiren; İngiltere, Danimarka, Hollanda ve Güney Afrika'dan ülkemize olan uçuşlarda geçici durdurma kararı alınmıştır. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN