Son dakika! Bakan Koca'dan bedava aşı açıklaması: Verilmeyecek hesabımız yok

Son dakika! Bakan Koca'dan bedava aşı açıklaması: Verilmeyecek hesabımız yok

Son dakika haberi... Sağlık Bakanı Koca, aşısının bedava satıldığı iddiasına yönelik, ''Vermeyeceğiz hesap yok, yarın açıklama yapacağım” derken, katıldığı cenaze törenine ilişkin de '' O görüntü için özür dilerim. Cenazelerde sosyal mesafenin kalkacağını öngörmeliydim '' ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Meclis’te gazetecilerin soruları yanıtladı.

Bedava aşı para iddiasıyla ilgili konuşan Koca, şunları söyledi:

Ben özellikle pandemi sürecinde merkezde durarak 83 milyon vatandaşımıza eşit bir şekilde hizmet etme gayreti içindeyim. Maalesef bu süreçte halkımızın zihnini bulandırmak isteyen siyasi arenaya çekmek isteyenler oluyor. 

Vatandaşımıza bu anlamda verilmeyecek hiçbir hesabımız yok. Ben bu yaklaşımı ahlaki bulmuyorum. Özellikle 83 milyonla birlikte mücadeleyi sürdürmek istiyoruz. Alacağımız başarı da 83 milyonun olacak. Verilmeyecek hesabım yok. Yarın yapacağım toplantıyla detaylı bir açıklama yapacağım 

“ÖZÜR DİLERİM” 

Cenazelerdeki sosyal mesafelerle ilgili de Koca, “Cenazelerde sosyal mesafenin kalkacağını öngörmeliydim. Bu benim kusurum. Bu nedenle ben vatandaşlarımdan özür diliyorum” ifadelerini kullandı. 

koca-cenazer.jpg

KILIÇDAROĞLU: AŞILARIN ÜCRETSİZ OLDUĞUNU GÖSTEREN BEYENNAME VAR 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, aşıların ücretsiz olduğuna dair bir beyanname olduğunu iddia ederek, şu ifadeleri kullanmıştı:  

9 Şubat 2021 tarihine kadar, 10 milyon 162 bin 123 doz aşı getirildi, bunlar için Devlet Malzeme Ofisi Keymen firmasına 121 milyon 945 bin 476 dolar para ödedi. 

Buradaki soru şu, Aralık 2020 tarihinde Esenboğa Gümrüğünden geçiyor aşılar gümrükten geçen 1 milyon 342 bin 298 doz aşı gümrükten Keymen tarafından çekiliyor. Buradaki önemli nokta şu, gümrükteki beyana göre 1 milyon doz aşı için ücret alınmıyor. 

1 milyon doz aşı ücretsiz, yani 12 milyon dolarlık aşı ücretsiz verilmiş. Sayın Bakan'a ve Erdoğan'a soruyorum, ücretsiz olarak ithal edilen 1 milyon doz aşı Devlet Malzeme Ofisi'ne her dozu 12 dolardan fatura edildi mi, edilmedi mi? Ücretsiz olduğu beyannamesinde var. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN