Son dakika! Bir kritik seviye daha aşıldı, dolar kuru 7,40 lirayı geçti

Son dakika! Bir kritik seviye daha aşıldı, dolar kuru 7,40 lirayı geçti

Son dakika haberi... Dolar/TL kuru güne 7,38 liradan başlamasının ardından öğle saatlerine doğru bir rekor daha kırdı. 7,40'ı aşan dolar/TL kuru, şu an 7,39'dan işlem görüyor.

Yurt içinde piyasalar Perşembe günü açıklanacak Merkez Bankası faiz kararı öncesinde veri bakımından zayıf bir güne başladı.

Dün 7,39'ün üzerine tırmanarak rekor kıran dolar/TL kuru, bu sabah zirvesini 7,40'un üzerine taşıdı.

DOLARDA SON DURUM NE?

Dolar/TL kuru yeni güne yükselişle başlamasının ardından saat 10.35 itibarıyla önceki kapanışın yaklaşık yüzde 0,1 üzerinde 7,3930'dan işlem görüyor. Aynı dakikalarda avro/TL yüzde 0,3 artışla 8,7940'tan, sterlin/TL de yüzde 0,6 değer kazancıyla 9,7310'dan satılıyor.

Dolar endeksi, şu sıralarda önceki kapanışa göre yüzde 0,3 azalışla 92,5 seviyesinde bulunurken, avro/dolar paritesi yüzde 0,2 artışla 1,1890 seviyesinde işlem görüyor.

ALTINDA SON RAKAMLAR

Gram altın, yeni güne de yükselişle başlamasının ardından saat 11.20 itibarıyla önceki kapanışın yüzde 1,1 üzerinde 476,4 lira seviyesinden işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 783 lira, Cumhuriyet altını da 3.196 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı, şu dakikalarda önceki kapanışa göre yüzde 1,1 artışla 2.007 dolar seviyesinde bulunuyor.

Analistler, ABD ve Çin arasındaki gerilim, Doğu Akdeniz'deki gelişmeler ve ABD'de görüşülen teşvik paketine ilişkin belirsizliğin altının ons fiyatını desteklediğini belirtti.

MERKEZ'DEN SIKILAŞTIRMA HAMLESİ

Bu arada Merkez Bankası, sıkılaştırma adımları çerçevesinde bankaların borç alabilme limitlerinin 19 Ağustos tarihinden geçerli olmak üzere gecelik vadede yapılan işlemler için yarıya düşürüldüğünü duyurdu.

TCMB'den yapılan 'Türk Lirası Likidite Yönetimine İlişkin' açıklamada şöyle denildi:

"Likidite yönetimi kapsamında atılan sıkılaştırma adımları çerçevesinde, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) bünyesinde faaliyette bulunan Bankalararası Para Piyasası’nda bankaların borç alabilme limitleri (BAL), 19 Ağustos 2020 tarihinden geçerli olmak üzere gecelik vadede yapılan işlemler için yarıya düşürülmüştür."

TCMB'den Salı günü yapılan açıklamada da "Likidite yönetimi kapsamında atılan sıkılaştırma adımları çerçevesinde, 10 milyar TL tutarında geleneksel yöntemli repo ihalesi düzenlenmiştir. Repo ihalesinin vadesi 16 Eylül 2020 olarak belirlenmiştir" denilmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN