Son dakika! Brezilya koronavirüse teslim: Bin 86 kişi daha öldü

Son dakika! Brezilya koronavirüse teslim: Bin 86 kişi daha öldü

Son dakika haberi... Koronavirüs (corona virüsü) salgınının yeni merkez üssü haline gelen Brezilya'da bin 86 kişi daha hayatını kaybetti. Ülkedeki toplam can kaybı 25 bin 598'e yükseldi.

İlk olarak Aralık 2019'da Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) yeni merkez üssü haline gelen Brezilya'da ölü ve vaka sayıları katlanarak artıyor.

Sağlık Bakanlığının verilerine göre, ülkede Kovid-19 kaynaklı can kaybı son 24 saatte bin 86 artarak 25 bin 598'e yükseldi.

Ülkedeki vaka sayısı 20 bin 599 artışla 411 bin 821'e ulaştı.

ABD'NİN ARDINDAN EN FAZLA VAKA BREZİLYA'DA

Kovid-19 vakalarına ilişkin güncel verilerin derlendiği Worldometer internet sitesine göre, Latin Amerika'da en fazla vaka ve ölümün görüldüğü Brezilya, dünyada da "ABD'nin ardından en fazla vaka tespit edilen ikinci ülke" konumunda bulunuyor.

Öte yandan virüsü "küçük bir grip" olarak niteleyen Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, sosyal izolasyon gibi önlemleri almadığı ve gösteri düzenleyen destekçileriyle bir araya gelerek salgınla mücadeleyi önemsemediği için eleştirilerin odağı olmuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN