Son dakika! Brezilya'da korkunç tablo: Kovid-19 kaynaklı can kaynı 24 bini aştı

Son dakika! Brezilya'da korkunç tablo: Kovid-19 kaynaklı can kaynı 24 bini aştı

Son dakika haberi... Koronavirüs (corona virüsü) salgınının yeni merkezi haline gelen Güney Amerika ülkesi Brezilya'da vaka ve ölüm sayıları gün geçtikçe artıyor. Brezilya'da son 24 saatte bin 39 kişi daha hayatını kaybetti. Ülkedeki toplam can kaybı 24 bin 512'ye yükseldi.

İlk olarak Aralık 2019'da Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile ülkelerin savaşı devam ediyor. Toplam vaka sayısının 5 milyon 687 bine yükseldiği salgında 352 binden fazla kişi hayatını kaybetti.

Öte yandan salgının iki merkezi haline gelen ABD ve Brezilya'da vaka ve ölüm sayıları gün geçtikçe artıyor.

SON 24 SAATTE BİN 39 KİŞİ DAHA HAYATINI KAYBETTİ

Sağlık Bakanlığının verilerine göre, ülkede Kovid-19 kaynaklı can kaybı son 24 saatte bin 39 artarak 24 bin 512'ye yükseldi.

Ülkedeki vaka sayısı 16 bin 324 artışla 391 bin 222'ye ulaştı.

Kovid-19 vakalarına ilişkin güncel verilerin derlendiği Worldometer internet sitesine göre, Latin Amerika'da en fazla vaka ve ölümün görüldüğü Brezilya, dünyada da ABD'nin ardından en fazla vaka tespit edilen ikinci ülke konumunda bulunuyor.

SALGININ YENİ ÜSSÜ GÜNEY AMERİKA

Öte yandan Birleşmiş Milletler bünyesinde çalışmalarını sürdüren Dünya Sağlık Örgütü, geçtiğimiz günlerde salgının yeni merkezi üssünün Güney Amerika olduğunu duyurmuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN