Son dakika! Cemal Enginyurt'tan Bahçeli'ye sitem: Üzüldüm! Keşke helalleşseydik

Son dakika! Cemal Enginyurt'tan Bahçeli'ye sitem: Üzüldüm! Keşke helalleşseydik

Son dakika haberi... MHP'den ihraç edilen Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, ilk açıklamasının ardından ikinci bir mesaj daha paylaştı ve bu kez Bahçeli'ye seslendi: Allah razı olsun Sayın Devlet Bahçeli! İyi ki, halkımızın derdini söylediğim, fındık üreticisinin hakkını savunduğum, Orduluya sahip çıktığım için ihraç ettin. Üzüldüm! Keşke helalleşseydik.

MHP'den ihraç edilen Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Twitter'dan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye sitem etti.

İhraç kararının ardından ikinci bir mesaj daha paylaşan Enginyurt, Bahçeli'ye bu sözlerle seslendi:

"Allah razı olsun Sayın Devlet Bahçeli! İyi ki, halkımızın derdini söylediğim, fındık üreticisinin hakkını savunduğum, Orduluya sahip çıktığım için ihraç ettin. Liderimiz olarak seni sevdim, sevmeye devam edeceğim. Allah inanan ve doğru olanların yanındadır. Üzüldüm! Keşke helalleşseydik."

"BAYRAMDAN SONRA İTİRAZ HAKKIMI KULLANACAĞIM"

ANKA Haber Ajansı'na konuşan da Enginyurt "Kağıt üzerinde MHP’den ihraç edildik. 41 yıllık ülkücü hareket mensubuyum, hiç kimsenin ülkücülüğü elimden alması mümkün değil" dedi.

Bundan sonraki süreçte bağımsız milletvekili olarak Türk milleti ve Orduluların haklarını savunmaya devam edeceğini ifade eden Enginyurt, ihraç kararını bayram sonrasında yargıya taşıyarak, itiraz hakkını kullanacağını söyledi.

"BÜYÜĞÜMÜZDÜR, TAKDİRİ BÖYLEDİR AMA..."

Enginyurt, MHP’den ihraç edilmesi ile Bahçeli'ye herhangi bir kırgınlığı olup olmadığına ilişkin soruya da şu cevabı verdi: "Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'ye karşı herhangi bir kırgınlığım yok. Büyüğümüzdür, takdiri böyledir ama Genel Başkan'ın yanında olup da bize karşı bir hesap yapan varsa onlara karşı kırgınlığımız vardır."

Kararın ardından Enginyurt Twitter'dan "İhraç edenler! Bir gün sıra size de gelir. Konuşmamı kesemezsiniz, kesemeyeceksiniz" mesajını paylaşmıştı.

NE OLMUŞTU?

MHP Merkez Disiplin Kurulu, Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt'un parti üyeliğinden kesin olarak çıkarılmasına karar vermişti.

Kurul Başkanı, MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk Enginyurt hakkında verilen Merkez Disiplin Kurulu Kararı'na ilişkin yaptığı açıklamada şunları kaydetmişti:

"21 Temmuz 2020 tarihinde Milliyetçi Hareket Partisi üyeliğinden kesin çıkarma talebi ile tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk edilen Ordu İli Altınordu ilçesi üyesi ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt hakkında, Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Disiplin Kurulu'nun 30 Temmuz 2020 tarihinde yaptığı toplantı sonucu alınan karar ile Milliyetçi Hareket Partisi Tüzüğü'nün 78'inci maddesinin 'kesin çıkarma cezasını gerektiren haller başlıklı' 4. bendinin (c), (e) ve (i) fıkrası hükümleri uyarınca parti üyeliğinden kesin olarak çıkarılmasına karar verilmiştir."

Cemal Enginyurt, zaman zaman AK Parti'yi eleştirdiğini, bu neden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kendisini uyardığını söylemişti.

Enginyurt, yaptığı çıkışlar nedeniyle partisinden tepki görüp görmediğine yönelik bir soruya, katıldığı bir YouTube programında "Tabii bu konuda Sayın Genel Başkanımız bazen beni uyarıyor. Sert çıkışlarım sebebiyle. Tabii sert çıkışlarım derken aslında Cumhur İttifakı anlamında. Çünkü ben bazen AK Parti’ye de yükleniyorum bazı yanlışlar gördüğümde, hazmedemediğim şeyler olduğunda. Benim mizacım bu. Yani ben söylemek durumundayım" cevabını vermişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN