Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son aşamaya gelindi

Son dakika haberi... Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Zirvesi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul-Tahran-İslamabad yük treni seferlerinin yeniden başlaması için yapılan çalışmalarda son aşamaya gelindi" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Zirvesi'nde konuştu. Küresel felakete karşı mücadeleyi ancak güçlü dayanışma, bölgesel ve uluslararası işbirliği ile kazanılabileceklerini söyleyen Erdoğan, "Çalışmalarımızı meydan okumalarına rağmen tüm kararlılıkla sürdürdük. Dost, kara günde belli olur inancıyla 157 ülke ve 12 uluslararası kuruluşa tıbbi yardım ve destek sağladık. Yerli aşıda da büyük mesafe sağladık" dedi.

ECOBANK ÜYESİ OLMAYAN ÜLKELERE ÇAĞRI

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"İstanbul'da ev sahipliği yaptığımız Ecobank önemli bir kuruluş haline geldi. Ecobank üyesi olmayan ülkelere üyelik çağrısını tekrarlıyorum. Gerçekleştirdiğimiz altyapı projeleriyle ulaştırma alanında büyük yol kat ettik. Osmangazi ile Marmara Denizi'ni Kuzey-Güney doğrultusunda faaliyete geçirdik. Demiryolu projeleri ile 1915 Çanakkale Köprüsü bağlantıları pekiştirecektir. Türkiye'nin öncülüğünde tarihi İpek Yolu'nun yeniden canlandırılmasını hedefleyen Hazar Geçişi doğu ile batı arasındaki etkileşimi artıracaktır. Çin'e ve Çin'den Türkiye'ye düzenli seferlerin açılmasından memnuniyet duyuyoruz.

20210304-2-47160662-63053802.jpg

"ULAŞTIRMA ALANINDA ÖNEMLİ BİR MESAFE KATETTİK"

Son yıllarda gerçekleştirdiğimiz alt yapı projeleri ile ulaştırma alanında önemli bir mesafe katettik. 

Türkiye'nin öncülüğünde tarih İpek Yolu'nun yeniden canlandırmasını hedefleyen koridor girişimimiz doğu-batı arasındaki iletişimi artıracaktır. 

"ANLAŞMANIN VAKİT KAYBEDİLMEDEN YÜRÜRLÜĞE GİRMESİ FAYDALI OLACAKTIR"

İstanbul-Tahran-İslamabad yük treni seferlerinin yeniden başlaması için yapılan çalışmalarda son aşamaya gelindi. 17 yıldır uygulamaya konamayan Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Ticaret Anlaşması'nın vakit kaybedilmeden yürürlüğe girmesi faydalı olacaktır.

Çin'in kuşak ve yol girişimini önemli bulduğumuzu ve girişimi desteklediğimizi ifade etmek istiyorum. 

20210304-2-47160662-63053803.jpg

"KARŞILIKLI İŞBİRLİĞİNİ GELİŞTİRMEYE HAZIRIZ"

Salgının en çok hissedildiği alanlar turizm ve seyahat olmuştur. Bir dizi tedbiri yürürlüğe koyduk. 2021 senesi turizm sektörü açısından kayıpların telafi edilmesi gereken bir yıl olması için hazırlıklara başladık. Karşılıklı işbirliğini geliştirmeye hazırız.

"2025 VİZYON BELGESİNİN UYGULANMASI ÇOK MÜHİMDİR"

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 2025 vizyon belgesinin uygulanması çok mühimdir. 

"İRAN YAPTIRIMLARININ SON BULMASI BÖLGEMİZİN İSTİKRARINA FAYDA SAĞLAYACAK"

Afganistan'da çatışmaların sonlandırılması noktasında tarihi bir dönemece girmiştir. İran'a uygulanan tek taraflı yaptırımların son bulması bölgemizin ekonomik refah ve istikrarına fayda sağlayacaktır.

Terörle mücadele ve bu konuda uluslararası işbirliği her dönem olduğu gibi salgın şartlarında da önemini korumuştur."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN