Cumhurbaşkanı Erdoğan: İnsanlarımız yurt dışına giderdi şimdi tersine döndü

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İnsanlarımız yurt dışına giderdi şimdi tersine döndü

Hasankeyf-2 Köprüsü açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnsanlarımız çoğu zaman tedavi, üniversite eğitimi, iş, aş bulmak için Amerika'ya, Avrupa'ya gitmek zorunda kalırdı, hamdolsun bugün bu tablo büyük oranda tersine döndü" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hasankeyf-2 Köprüsü açılışında konuştu. "Bölücü terör örgütü, Batmanlı, Mardinli, Hakkarili, Şırnaklı, Diyarbakırlı kardeşlerimiz hizmet almasın diye her türlü iğrençliği sergilediler" diyen Erdoğan, bölgeye gelen iş insanlarının baskıyla yıldırılmaya çalışıldığını söyledi.

"DÜN GİBİ HATIRLIYORUZ"

Erdoğan, belediye araçlarını sokaklara hendek açmak için kullandıklarını belirterek, "İçeride bölücü örgütün güdümündeki yapıların, dışarıda onların destekçilerin barajla ilgili yürüttükleri kampanyaları dün gibi hatırlıyoruz" dedi.

"KÖTÜLEME YARIŞINA GİRENLER ŞİMDİ KULLANMA SIRASINA GİRDİ"

Türkiye'yi engellemek isteyenlere hep daha büyük eserleri ülkeye kazandırarak verdiklerinin altını çizen Erdoğan, "Ilısu Barajımızı kötüleme yarışına girenler bu dev eser tamamlandığında kullanmak için sıraya girdiler" diye konuştu.

"HAVAYOLUNU HALKIN YOLU HALİNE GETİRDİK"

2002 yılında 83 adet tünel mevcutken bugün bu sayının 435'e yükseldiğini söyleyen erdoğan, şöyle devam etti: "Demiryollarında ülkemizi hızlı ve yüksek hızlı tren hatlarıyla tanıştırdık. Şehirlerimizin önemli kısmına raylı sistem hatları, metrolar, tramvay hatları kazandırdık. Havalimanı sayımızı 56'ya çıkartarak havayolunu halkın yolu haline getirdik."

"İNSANLARIMIZ YURT DIŞINA GİDERDİ ŞİMDİ TERSİNE DÖNDÜ"

Erdoğan, "İnsanlarımız çoğu zaman tedavi, üniversite eğitimi, iş, aş bulmak için Amerika'ya, Avrupa'ya gitmek zorunda kalırdı, hamdolsun bugün bu tablo büyük oranda tersine döndü" dedi.

"ÖRNEK GÖSTERİLİYORUZ"

Erdoğan, sağlık hizmeti için artık vatandaşların yurt dışına gitmediğini belirterek, sözlerini şöyle sonlandırdı: "Türkiye'nin koronavirüs salgınıyla mücadelesi hem Dünya Sağlık Örgütü hem de batılı basın yayın organları tarafından örnek gösteriliyor.

"MUHTERİSLERE FIRSAT VERMEYECEĞİZ"

2021 senesini bir şahlanış yılına dönüştüreceğiz. Umutlarını Türkiye'nin tökezlemesine bağlayan muhterislere fırsat vermeyeceğiz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (23)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
23 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN