Son dakika! Denizli'deki orman yangını kontrol altına alındı

Son dakika! Denizli'deki orman yangını kontrol altına alındı

Son dakika haberi... Denizli'deki orman yangını kontrol altına alındı, Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli 'Denizli'nin Çardak ilçesindeki yangın tamamen kontrol altına alındı. Yaklaşık 200 hektarlık bir alan, kabaca etkilenmiş olarak görünüyor' dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Denizli'nin Çardak ilçesinde çıkan orman yangınıyla ilgili yaptığı incelemelerin ardından konuştu.

Pakdemirli, Hayriye Mahallesi yakınlarında dün başlayan ve halen soğutma çalışmaları süren orman yangınını havadan inceledi.

Basın mensuplarına yangın müdahale araçlarının bulunduğu bölgede açıklama yapan Pakdemirli, yangına 55 arazöz, 16 su tankı, 7 dozer, 4 greyder, 4 ilk müdahale aracı, 250 yangın işçisi ve 7 helikopterle müdahale ettiklerini belirtti.

"200 HEKTAR ALAN KABACA ETKİLENMİŞ GÖZÜKÜYOR"

Havadan yaptıkları ölçümde yangın çevresinin 7 kilometre olduğunu belirten Pakdemirli, şöyle konuştu:

"Denizli'nin Çardak ilçesindeki yangın tamamen kontrol altına alındı. Yaklaşık 200 hektar civarında bir alan kabaca etkilenmiş gözüküyor. Tabii ki bunlar resmi rakamlar değil. Arkadaşlarımız sonradan bu çalışmaları yapıp kamuoyuyla paylaşırlar ama her yangında etkilenen alan konusu çok merak edildiği için kaba bir hesap yaparak durumu bildirmek istedik. Şu an itibariyle buradaki yangınla alakalı da söyleyebileceğimiz tamamen kontrol altında olduğu. Ekiplerin soğutma faliyetlerine devam edeceği konusunu söyleyelim. Gün boyu buradan ayrılmayacaklar."

Denizli'deki yangının çıkış sebebiyle iligili çok yönlü bir soruşturmanın devam ettiğini ifade eden Pakdemirli, herhangi bir bilgi olduğunda bunun kamuoyuyla paylaşılacağını dile getirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN