Son dakika! Dışişleri'nden ABD'ye sert tepki: Bu adımı esefle karşılıyoruz!

Son dakika! Dışişleri'nden ABD'ye sert tepki: Bu adımı esefle karşılıyoruz!

Son dakika haberi... Dışişleri Bakanlığı, SDG'nin ABD'li bir şirketle yaptığı petrol anlaşmasına sert tepki göstererek 'Suriye'nin toprak bütünlüğüne, birliğine ve egemenliğine kasteden ve terörizmin finansmanı kapsamına giren bu adıma destek vermesini esefle karşılıyoruz. Hiçbir meşru saikle gerekçelendirilemeyecek olan bu tasarruf asla kabul edilemez' ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanlığı, terör örgütü YPG ile bağlantılı Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) ABD'li bir şirketle yaptığı duyurulan petrol anlaşmasının, uluslararası hukuka aykırı olduğunu belirterek sert tepki gösterdi.

"BU ADIMLA SURİYE'NİN DOĞAL HAKLARINA EL KONDU"

Bakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada, Suriye'de SDG adını kullanan terör örgütü YPG/PKK'nın, Suriye'nin kuzeydoğusundaki topraklarda petrol çıkarmak, işlemek ve ticaretini yapmak üzere ABD'de yerleşik 'Delta Crescent Energy LLC' adlı şirketle sözleşme imzaladığının basında yer aldığı belirtildi.

YPG/PKK terör örgütünün bu adımla Suriye halkının doğal kaynaklarına el koyarak bölücü gündemini ilerletme emelini açıkça gözler önüne serdiği vurgulanan açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"BU TASARRUF ASLA KABUL EDİLEMEZ"

"Suriye'nin doğal kaynakları Suriye halkına aittir. ABD'nin uluslararası hukuku hiçe sayan, Suriye'nin toprak bütünlüğüne, birliğine ve egemenliğine kasteden ve terörizmin finansmanı kapsamına giren bu adıma destek vermesini esefle karşılıyoruz. Hiçbir meşru saikle gerekçelendirilemeyecek olan bu tasarruf asla kabul edilemez."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN