Son dakika! Dünya şokta! İtalyan büyükelçi öldürüldü

Son dakika! Dünya şokta! İtalyan büyükelçi öldürüldü

Son dakika haberi... Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde Birleşmiş Milletler konvoyuna saldırı düzenlendi. İtalya Dışişleri Bakanlığı, saldırıda büyükelçileri Luca Attanasio ile bir İtalyan askerin öldüğünü açıkladı.

Uluslararası haber ajansı Reuters'in servis ettiği son dakika haberine göre; Orta Afrika ülkesi Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nin doğusundaki Kanyamahoro’da, yerel saatle 10.15'te Birleşmiş Milletler (BM) konvoyuna saldırı düzenlendi.

İTALYA DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI DUYURDU

İtalya Dışişleri Bakanlığı, saldırıda büyükelçileri Luca Attanasio ile bir İtalyan askerin öldüğünü açıkladı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "İtalya'nın Demokratik Kongo Cumhuriyeti Büyükelçisi Luca Attanasio ile bir İtalyan askerin ölümünü derin bir üzüntüyle doğrulamaktayız." ifadesi kullanıldı.

demokratik-kongo-cumhuriyetinde-bm-konvoyuna-saldiri-italyan-buyukelci-hayatini-kaybetti-8624-dhaphoto1-1.jpg

Açıklamada, saldırının, Büyükelçi Attanasio ve İtalyan jandarmasından bir askerin, BM'nin Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde istikrar sağlama misyonu olan MONUSCO konvoyunda bir arabada seyahat ederken yaşandığı belirtildi.

buyukelci-italya.jpg
İtalyan büyükelçi Luca Attanasio

İtalyan basınında çıkan haberlerde de BM konvoyuna yönelik saldırıda, konvoydakilerin kaçırılmaya çalışıldığı bilgisi yer aldı.

The Guardian'ın aktardığına göre; Virunga Ulusal Parkı sözcüsü İtalyan medyasına, saldırının BM personelini kaçırma girişiminin bir parçası olduğunu söyledi. 

Birçok silahlı grup, Kongo’nun Ruanda ve Uganda sınırı boyunca uzanan Virunga ve çevresinde faaliyet gösteriyor. Silahlı gruplar daha önce Virunga'da güvenlik güçlerine defalarca saldırı düzenlemişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN