Son dakika! Ekonomik güven endeksi yüzde 19 arttı

Son dakika! Ekonomik güven endeksi yüzde 19 arttı

Son dakika haberi... Ekonomik güven endeksi, Haziran'da aylık bazda yüzde 19,1 artarak 73,5 değerine yükseldi. Mayıs ayında bu rakam 61.7 olarak gerçekleşmişti.

Türkiye İstatistik Kurumu, Haziran ayı ile ilgili ekonomik güven endeksi verilerini açıkladı. Buna göre, endeks bu ay mayısa göre yüzde 19,1 artarak 73,5 değerine ulaştı.

Ekonomik güven endeksindeki artış, tüketici, reel kesim (imalat sanayisi), hizmet, perakende ticaret ve inşaat sektörü güven endekslerindeki artışlardan kaynaklandı.

TÜKETİCİ GÜVEN ENDEKSİ DE ARTTI

Tüketici güven endeksi aylık bazda Haziran'da yüzde 5,2 artarak 62,6'ya, reel kesim güven endeksi yüzde 22,2 yükselerek 89,8'e, hizmet sektörü güven endeksi yüzde 8,5 artışla 55,5'e, perakende ticaret sektörü güven endeksi yüzde 9,3 artarak 86,4'e, inşaat sektörü güven endeksi de yüzde 33,1 yükselişle 78'e çıktı.

"TÜM ALT KALEMLERDE GÜÇLÜ BİR CANLAMA VAR"

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da Twitter hesabından ekonomik güven endeksi ile ilgili açıklama yaptı.

Endeksin haziranda yüzde 19,1'lik artışla yükselişini sürdürdüğüne işaret eden Varank, "Reel kesim başta olmak üzere, endeksin tüm alt kalemlerinde güçlü bir canlanma var. Bu gidişatın giderek daha fazla güç kazanması ve kalıcı bir hale gelmesini hedefliyoruz" dedi.

"ÇOK DAHA İLERİYE TAŞIYACAĞIZ İNŞALLAH"

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak da Twitter'dan ekonomik güven endeksi verilerini değerlendirdi.

Albayrak, "Türkiye'nin ekonomisine güven artıyor. Nisanda 51,3 olan ekonomik güven endeksi mayısta 61,7'ye, haziranda ise 73,5'e yükseldi. 2020 yılını bu performans ile sürdürüp, gelecek yıl bunu çok daha ileri taşıyacağız inşallah." ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN