Son dakika! Erdoğan, hafta sonu 15 ilde uygulanacak sokağa çıkma yasağını iptal etti

Son dakika! Erdoğan, hafta sonu 15 ilde uygulanacak sokağa çıkma yasağını iptal etti

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüs (corona virüsü) tedbirleri kapsamında, bu hafta sonu 15 ilde uygulanacak olan sokağa çıkma sınırlaması uygulamasını 'Gönlümüz razı olmadı' diyerek iptal ettiğini açıkladı. Erdoğan, milyonları ilgilendiren kararı Twitter hesabından duyurdu.

İçişleri Bakanlığınca, dün gece sürpriz bir şekilde 14 büyükşehir ve Zonguldak için bugün saat 24.00 ile 7 Haziran saat 24.00 arasında uygulanacak sokağa çıkma sınırlamasının nedenleri tartışılırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yeni bir açıklama geldi.

'İPTAL ETME KARARI ALDIM'

Erdoğan, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda kıstlamayı iptal etme kararı aldığını duyurdu. Sokağa çıkma kısıtlaması kararının alınmasının nedenini 700'lere kadar düşen vaka sayısının tekrar bine yaklaşması olarak açıklayan Erdoğan şu ifadeleri paylaştı:

"Bilindiği gibi salgın döneminde, milletimizi Koronavirüs'ten korumak için çok sayıda tedbiri hayata geçirdik. Bunlardan biri de tüm Türkiye’de veya belirli illerimizde uyguladığımız sokağa çıkma sınırlamalarıydı.

Esasen, en son sınırlamanın ardından bu yöntemi yeniden kullanmayı düşünmüyorduk. Ancak, bir ara 700 küsurlere kadar inen günlük vaka sayısı neredeyse bini buldu. Bu olumsuz gelişme üzerine, sokağa çıkma sınırlaması tedbirini tekrar gündemimize almak zorunda kaldık.

Sağlık Bakanlığımızın önerisi ve İçişleri Bakanlığımızın genelgesi ile bu hafta sonu da 15 ilimizde sokağa çıkma sınırlaması uygulanacağı dün gece ilan edilmişti. Fakat vatandaşlarımızdan aldığımız değerlendirmeler, bizi kararı yeniden gözden geçirmeye yöneltti.

GÖNLÜMÜZ RAZI OLMADI

Tek amacı hastalığın yayılmasını önlemek ve vatandaşımızı korumak olan bu kararın, farklı sosyal ve ekonomik sonuçlara yol açacağı anlaşıldı. 2,5 aylık bir aradan sonra yeniden günlük hayatını düzenlemeye başlayan vatandaşlarımızın sıkıntıya düşmesine gönlümüz razı olmadı.

Bunun için, Cumhurbaşkanı olarak, 15 ilimizi kapsayan hafta sonu sokağa çıkma sınırlaması uygulamasını iptal etme kararı aldım. Vatandaşlarımdan, MASKE-MESAFE-TEMİZLİK kurallarına bu süreçte de titizlikle riayet etmelerini önemle rica ediyorum."

DAVUTOĞLU: BU BİR YÖNETİM KRİZİ DEĞİLSE NEDİR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, hafta sonu uygulanacak sokağa çıkma yasağını kaldıracağını açıklamasının ardından Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, karara sert sözlerle tepki gösterdi: Akşam İçişleri Bakanı sokağa çıkma yasağı ilan etti. Şimdi de Cumhurbaşkanı yasağı kaldırdı. Bu bir yönetim krizi değilse, nedir?

AKŞENER: BİZ BU KOMİKLİKLER OLMASIN DİYE...

İYİ Parti lideri Meral Akşener de hafta sonu uygulanacağı açıklanan sokağa çıkma kısıtlamasının kaldırılmasını değerlendirdi. Akşener, Erdoğan'ın 'Cumhurbaşkanı olarak, 15 ilimizi kapsayan hafta sonu sokağa çıkma sınırlaması uygulamasını iptal etme kararı aldım' sözlerini alıntılayarak 'İşte biz bu komiklikler olmasın diye İyileştirilmiş ve Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem diyoruz...' dedi.

İYİ PARTİ: SON KARARINIZ MI?

İYİ Parti de Cumhurbaşkanı'nın Twitter hesabından paylaştığı "Bunun için, Cumhurbaşkanı olarak, 15 ilimizi kapsayan hafta sonu sokağa çıkma sınırlaması uygulamasını iptal etme kararı aldım. Vatandaşlarımdan, MASKE-MESAFE-TEMİZLİK kurallarına bu süreçte de titizlikle riayet etmelerini önemle rica ediyorum" mesajını alıntılayarak "Son kararınız mı Sayın Erdoğan?" yazdı.

NE OLMUŞTU?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 3 Haziran'daki Bilim Kurulu toplantısının ardından yeni tip koronavirüs salgınında tedbirlere uyulduğu sürece ikinci dalga beklemediklerini belirtirken, sokağa çıkma kısıtlamalarına ilişkin, 'Önümüzdeki dönemde sokağa çıkmayla ilgili, hafta sonuyla ilgili genel bir düşünce yok' demişti. İçişleri Bakanlığı ise bu gece yarısı hafta sonu sokağa çıkma yasağı ilan edileceğini duyurmuştu.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLEN ŞEHİRLER HANGİLERİYDİ?

6-7 Haziran tarihleri arasında sokağa çıkma yasağı ilan edilen şehirler ise şunlardı: Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Van ve Zonguldak.

TÜRKİYE'DE SON DURUM

Sokağa çıkma kıstlamasına gerekçe gösterilen dünkü verilere göre, Türkiye'de 54 bin 234 testten 988'i pozitif çıktı, yaşamını yitiren 21 kişi ile toplam can kaybı 4 bin 630 oldu. Toplam iyileşen hasta sayısı ise 131 bin 778'e yükseldi. Toplam test sayısı 2 milyon 155 bin 349, toplam vaka sayısı 166 bin 422, toplam vefat sayısı 4 bin 609, toplam yoğun bakım hasta sayısı 612, solunum cihazına bağlı toplam hasta sayısı 261, toplam iyileşen hasta sayısı 130 bin 852 oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN