Son dakika! Erdoğan ile Merkel görüştü

Son dakika! Erdoğan ile Merkel görüştü

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Almanya Başbakanı Merkel video konferans aracılığıyla görüştü. Sürpriz görüşmede Erdoğan bir kez daha AB'den yardım istedi. Erdoğan, Suriyelileri fiilen koruyan ve yardım sağlayan tek ülkenin Türkiye olduğunu vurgulayarak, gönüllü geri dönüşler konusunda AB'den destek istediklerini Merkel'e bildirdi.

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile video konferans aracılığıyla görüştü.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, görüşmede Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da hazır bulundu.

ERDOĞAN'DAN TURİZM MESAJI

Görüşmede, Türkiye-Almanya ilişkileri ve bölgesel konular ele alındı. Erdoğan, görüşmede Merkel ile düzenli temas ve diyaloğun devamına büyük önem verdiğini söyledi.

Türkiye'nin salgınla mücadelesinin kararlı şekilde devam ettiğini, kademeli ve kontrollü normalleşme sürecini başlattıklarını, aşılama programını da hızla sürdürdüklerini belirten Erdoğan, olumlu gelişmelerle birlikte Nisan'da turizmin engelsiz ve güvenli biçimde başlayacağına inandığını söyledi.

SURİYELİLER İÇİN ÇAĞRI YAPTI

Erdoğan, Suriye'de insani yardıma ihtiyaç duyan milyonlarca Suriyelileri fiilen koruyan ve yardım sağlayan tek ülkenin Türkiye olduğunu vurgulayarak, gönüllü geri dönüşler konusunda Avrupa Birliği'nin mali ve teknik destek vermesi gerektiğine işaret etti.

18 Mart Mutabakatı'nın güncellenmesi konusuna değinen Erdoğan, Türkiye'nin Doğu Akdeniz ve Ege konularında da yapıcı tutumunu sürdürdüğünü dile getirdi.

Libya'da yeni hükümetin güvenoyu alarak bir an evvel görevine başlamasının öncelik taşıdığını belirten Erdoğan, Suriye'de siyasi sürecin etkin şekilde devam etmesi gerektiğinin altını çizdi.

MACRON'LA DA GÖRÜŞTÜ

Erdoğan, 3 gün önce de Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile de görüştü. Görüşmenin ardından yapılan açıklamaya göre video konferansta, Türkiye-Fransa ilişkileri ve bölgesel konular ele alındı.  

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN