Son dakika! Erdoğan, Macron ile görüşecek

Son dakika! Erdoğan, Macron ile görüşecek

Son dakika haberi... Doğu Akdeniz'deki gerilimin ele alınacağı AB Liderler Zirvesi öncesinde tansiyonu düşüren bir hamle daha geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile görüşecek. İki lider saat 20.00'de bir telefon görüşmesi gerçekleştirecek. Doğu Akdeniz'deki gerilime benzin döken Macron, iki gün önce Türkçe tweet ile Türkiye'ye mesaj göndermişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile görüşecek. İki lider saat 20.00'de bir telefon görüşmesi gerçekleştirecek.

Bu arada 24-25 Eylül'de Belçika'nın başkenti Brüksel'de Doğu Akdeniz'in de gündem maddeleri arasında yer alacağı Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi düzenlenecek.

MERKEL VE MİCHEL İLE DE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün AB Konseyi Başkanı Charles Michel ve Almanya Başbakanı Angela Merkel ile de görüştü.

Üçlü zirvede, Türkiye-AB ilişkileri kapsamlı bir şekilde ele alındı. Doğu Akdeniz’deki gelişmelerin de değerlendirildiği zirvede, Türkiye ve Yunanistan’ın istikşafi görüşmelere başlamaya hazır olduğu ifade edildi.

Erdoğan görüşmede, Doğu Akdeniz’de gerginliğin azaltılması ve diyalog kanallarının işletilmesi için yakalanan nispi ivmenin karşılıklı adımlarla korunması gerektiğini belirterek, Türkiye’nin daima diyaloğa ve müzakereye vurgu yaptığını, onca tahrike rağmen sağduyulu ve soğukkanlı tavrından taviz vermediğini ifade etti.

NE OLMUŞTU?

Doğu Akdeniz'deki gerilime benzin döken Fransa Cumhurbaşkanı Macron, iki gün önce Türkçe tweet ile Türkiye'ye mesaj göndermişti.

Twitter'dan paylaşım yapan Macron "Ajaccio'da, Türkiye'ye net bir mesaj gönderdik: iyi niyetli, naiflik sorumlu bir diyaloğu yeniden açalım. Bu çağrı bundan böyle Avrupa Parlamentosu'nun da çağrısı. Görünüşe göre de işitilmiş. İlerleyelim" ifadelerini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da Macron'u sık sık sert cümlelerle eleştirmişti, son olarak Erdoğan Macron için "Sayın Macron, senin şahsımla daha çok sıkıntın olacak. Macron tarih bilgin de yok. Sen Fransa'nın tarihini de bilmiyorsun. Önce Türk milletiyle uğraşma, Türkiye'yle uğraşma" demişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN